Magazzino start met de Keukenbende

2 december 2011 |
Magazzino start met de Keukenbende<

Restaurant Magazzino in Amsterdam start in januari 2012 met een nieuw concept. Elke zondagmiddag opent zij haar ‘keukendeuren' speciaal voor kinderen van acht tot vijftien jaar. De minichefs gaan onder begeleiding de keuken in en krijgen kookles. Na afloop serveren zij hun creaties aan hun ouders en mogen zelf ook aanschuiven.

Junior MasterChef
Het succes van het tv-programma Junior MasterChef, een zoektocht naar jong kooktalent, gaf Martijn van den Elzen en Pepijn Rijks van het restaurant het idee om de Keukenbende te starten. “Naast ons restaurant hebben wij een kookstudie die op zondag bijna niet werd gebruikt en daar wilden we verandering in brengen.”

De Taartrovers
“Wij hebben beide zelf kinderen die graag in de keuken staan en zo kwamen we op het idee om in samenwerking met cultureel kinderwarenhuis de Taartrovers, op zondagmiddag kookworkshops voor kinderen te organiseren: de Keukenbende.”

Groenten grillen en ijs maken
De kinderen gaan aan de slag met bijvoorbeeld het maken van ijs, het bakken van brood, het maken van menukaarten, het grillen van groenten en de proeverijen van verschillende ingrediënten. De Keukenbende vindt vanaf 8 januari elke zondag van 17.00 uur tot 19.00 uur plaats in kookstudie Heat aan het IJ en het daarnaast gelegen restaurant Magazinno in Amsterdam.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: