Magazzino start met de Keukenbende

2 december 2011 |
Magazzino start met de Keukenbende<

Restaurant Magazzino in Amsterdam start in januari 2012 met een nieuw concept. Elke zondagmiddag opent zij haar ‘keukendeuren' speciaal voor kinderen van acht tot vijftien jaar. De minichefs gaan onder begeleiding de keuken in en krijgen kookles. Na afloop serveren zij hun creaties aan hun ouders en mogen zelf ook aanschuiven.

Junior MasterChef
Het succes van het tv-programma Junior MasterChef, een zoektocht naar jong kooktalent, gaf Martijn van den Elzen en Pepijn Rijks van het restaurant het idee om de Keukenbende te starten. “Naast ons restaurant hebben wij een kookstudie die op zondag bijna niet werd gebruikt en daar wilden we verandering in brengen.”

De Taartrovers
“Wij hebben beide zelf kinderen die graag in de keuken staan en zo kwamen we op het idee om in samenwerking met cultureel kinderwarenhuis de Taartrovers, op zondagmiddag kookworkshops voor kinderen te organiseren: de Keukenbende.”

Groenten grillen en ijs maken
De kinderen gaan aan de slag met bijvoorbeeld het maken van ijs, het bakken van brood, het maken van menukaarten, het grillen van groenten en de proeverijen van verschillende ingrediënten. De Keukenbende vindt vanaf 8 januari elke zondag van 17.00 uur tot 19.00 uur plaats in kookstudie Heat aan het IJ en het daarnaast gelegen restaurant Magazinno in Amsterdam.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: