Mag je zomaar flyeren?

19 oktober 2015 |

Je wilt je zaak graag vol hebben en een flyer kan daarbij helpen. Wat mag wel en wat mag niet? En waar moet je als horeca
ondernemer op letten?

Aanbieding via de post
Wanneer je je ongeadresseerde folders of flyers bij potentiële klanten in de brievenbus stopt, dan moet je goed letten op de NEE/NEE en NEE/JA stickers. Bij beide stickers is het niet geoorloofd om ongeadresseerd drukwerk af te leveren. Let ook goed op je aanbod in de flyer. Ten aanzien van waardecoupons, voordeelcoupons en waardezegels geldt dat het voordeel of de reductie voor de ontvanger gemakkelijk kenbaar en door hem verifieerbaar moet zijn en dat de geldigheidsduur aangegeven dient te worden alsmede eventuele andere beperkingen. Dit houdt dus in dat je aanbieding goed omschreven dient te worden, inclusief een einddatum. Anders staan er in 2045 weer gasten op je stoep die een gratis welkomstdrankje wensen.

Flyeren op straat
Of je zonder vergunning mag flyeren op straat, is afhankelijk van de gemeente. Een zogenaamde flyervergunning is vaak verplicht. In Amsterdam betaal je € 112,28 voor de aanvraag. Let wel: dit zijn de kosten voor de aanvraag, dus ook als er geen ontheffing voor verspreiden van reclamemateriaal wordt gegeven, ben je het geld kwijt. Overigens is Amsterdam geen uitzondering; controleer daarom altijd of er een vergunning of ontheffing nodig is. Let je direct ook op de opruimplicht? Die wordt nog weleens vergeten.

Afbeelding van het gerecht
Stel dat je een korting op een bepaald gerecht aanbiedt, en dit gerecht op je flyer afbeeldt... Houd er dan rekening mee dat de foto van de schotel in overeenstemming is met hetgeen je je gast daadwerkelijk serveert. Wanneer er een (te grote) afwijking is, zal de gast klagen. Bovendien acht de Reclame Code Commissie het plaatsen van een foutieve illustratie ontoelaatbaar. De oplossing? Geen foto.

Thijs Jacobs

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: