Maastricht lanceert eerste nationale Dag van de Vlaai 

24 oktober 2017 | Roy Spijker

Op woensdag 25 oktober lanceert Maastricht de Dag van de Vlaai. Om 13.00 uur neemt Burgemeester Penn-te Strake van Maastricht de Maastricht Vlaai in ontvangst op het bordes van het Stadhuis. Met de Dag van de Vlaai wordt een eerbetoon gebracht aan dit eeuwenoude streekproduct en wordt het culturele belang van ambachtelijk gemaakte vlaaien en authentieke recepten aan de volgende generatie doorgegeven.

De Dag van de Vlaai wordt georganiseerd als vervolg op de succesvolle lancering van de ‘Maastricht Vlaai’ begin 2017. De  favoriete smaken van vijf bekende Maastrichtenaren André Rieu, Tom Dumoulin, Fabrizio, Cécile Narinx en Burgemeester Annemarie Penn-te Strake hebben vijf toonaangevende Maastrichtse bakkers samengebracht in één Maastricht Vlaai.

Limburgse traditie in heel Nederland
De Limburgse traditie van het serveren van Limburgse vlaai bij de koffie of tijdens feestelijke momenten wordt via de Dag van de Vlaai uitgebreid naar de rest van Nederland. Landelijk komt er steeds meer aandacht voor ambachtelijke, eerlijke (streek)producten en authentieke recepten. Succesvolle programma’s zoals Heel Holland Bakt en MasterChef zijn daar het bewijs van.

Authentieke recepten en Vlaairoute
Bezoekers van Maastricht kunnen een Vlaairoute lopen. Deze route voert langs de vijf toonaangevende bakkers, waarbij op iedere locatie 1/5e vlaaipunt gekocht kan worden. Zo kan iedereen zijn eigen Maastricht Vlaai samenstellen. De authentieke recepten van deze vijf vlaaismaken zijn te downloaden via www.maastrichtvlaai.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: