Maaltijdsalade met fruit, kip en kaas

1 januari 2016 | Jorien Slager

Kaas is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je kip op het menu zet. Misschien wel juist daarom is het zo’n verrassend lekkere combinatie: kipfilet, fruit en Vergeer Saladekaas. Wie eenmaal proeft, weet direct dat het bewijs weer eens is geleverd: durf te variëren en te proberen, en de beloning is een feest voor de smaakpapillen.

Ingrediënten (4 personen):

2 stuks kipfilet
2 stronkjes witlof
2 stengels bleekselderij
1 banaan
1 appel
4 stuks of blikje mandarijnen
50 gram gehakte walnoten
50 gram rozijnen
150 gram Vergeer Saladekaas
1 potje sour cream
2 eetlepels honing
2 eetlepels worcestershiresauce
zout en peper

Bereidingswijze:

Bak de kipfilets gaar in een koekenpan. Snijd de witlof en de bleekselderij in dunne ringen, de banaan en de appel in kleine stukjes en pel de mandarijnen. Snijd de gare kipfilet in blokjes en meng alle ingrediënten door elkaar. Roer de sour cream los met de honing, de worcestershiresauce, peper en zout en meng deze door de salade. Strooi als laatste de Vergeer Saladekaas eroverheen. Serveer met warm stokbrood.

Tip:

Probeer deze salade ook eens met gerookte kip in plaats van kipfilet, en voeg wat gezouten cashewnoten toe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: