Lunchbol met salade rode biet

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Lunchbol met salade rode biet

Ingrediënten

1 hardgekookt ei
100 gram gare bietjes
1 gekookte aardappel
1/2 ui
1/2 appel
2 augurken
3 eetlepels zure room
2 theelepels mierikswortel
zout
peper
1/2 theelepel suiker
2 lunchbollen
50 gram veldsla

Bereiding

Neem een hardgekookt ei. Ontvel de bietjes, de aardappel en de appel en snijd in blokjes. Snijd ui en augurken klein. Pel het ei en snijd in blokjes. Schep de bietjes, aardappel, ei, ui, appel en augurk door elkaar. Roer de mierikswortel door de zure room. Maak het sausje op smaak met zout, peper en suiker en schep het door de salade. Beleg de onderste helften van de lunchbollen met blaadjes sla, schep de bietensalade erop en leg de bovenste helften erop.

Overig nieuws