Lucas Rive ontvangt Zilveren Ui Trofee 2010

14 oktober 2010
Lucas Rive ontvangt Zilveren Ui Trofee 2010

Lucas Rive, chef-kok van restaurant De Bokkedoorns (twee Michelinsterren), is onderscheiden met de Zilveren Ui Trofee 2010. De gelauwerde chef ontving de trofee uit handen van Oos Kesbeke, directeur en eigenaar van Kesbeke Fijne Tafelzuren en initiatiefnemer van deze jaarlijkse onderscheiding.

*Derde editie*
Lucas Rive is de derde chef-kok die de ‘Zilveren Ui’ ontving. De eerste werd in 2008 uitgereikt aan chef-kok Paul Fagel (restaurant Het Arsenaal, Naarden-Vesting), de tweede vorig jaar aan chef-kok Margo Reuten (restaurant Da Vinci, Maasbracht).

*Smaakbeleving*
De onderscheiding van Kesbeke wordt jaarlijks uitgereikt aan een culinaire vakman of -vrouw die een bijdrage levert aan het onder de aandacht brengen van de toegevoegde waarde en smaakbeleving van tafelzuur, en deze op een creatieve manier in zijn of haar gerechten verwerkt.

*Speciale rap*
Lucas Rive kreeg de Zilveren Ui Trofee 2010 uitgereikt in zijn ‘eigen’ restaurant in Overveen, omringd door zijn gezin, de witte en zwarte brigade van De Bokkedoorns, vakcollega’s en bevriende prominenten als Catherine Keyl, Lange Frans en Mariska van Kolck; de laatste twee zongen Lucas op hun eigen artistieke wijze toe tijdens de feestelijke bijeenkomst – Lange Frans met een speciaal voor Lucas geschreven rap, en Mariska met een medley van songs van The Carpenters.

*Verdiend*
Volgens Oos Kesbeke kon hij dit jaar met de Zilveren Ui niet om Lucas Rive heen. “Lucas Rive kookt nu twintig jaar als chef van De Bokkedoorns de sterren van de hemel en twee verdiende Michelinsterren op tafel. Zijn gerechten geeft hij vaak extra smaak met tafelzuur. Daarom verdiende Lucas zonder twijfel onze Zilveren Ui!”

*Receptenwedstrijd*
Vanaf november 2010 staat een selectie van recepten van Lucas Rive in een handige uitvouwbaar foldertje op producten van Kesbeke in de supermarkten. Ook is er een receptenwedstrijd gekoppeld aan deze promotie, met als hoofdprijs een diner in De Bokkedoorns.

~Frank Lindner~

Overig nieuws