Lucas Rive ontvangt Zilveren Ui Trofee 2010

14 oktober 2010 |
Lucas Rive ontvangt Zilveren Ui Trofee 2010

Lucas Rive, chef-kok van restaurant De Bokkedoorns (twee Michelinsterren), is onderscheiden met de Zilveren Ui Trofee 2010. De gelauwerde chef ontving de trofee uit handen van Oos Kesbeke, directeur en eigenaar van Kesbeke Fijne Tafelzuren en initiatiefnemer van deze jaarlijkse onderscheiding.

Derde editie
Lucas Rive is de derde chef-kok die de ‘Zilveren Ui’ ontving. De eerste werd in 2008 uitgereikt aan chef-kok Paul Fagel (restaurant Het Arsenaal, Naarden-Vesting), de tweede vorig jaar aan chef-kok Margo Reuten (restaurant Da Vinci, Maasbracht).

Smaakbeleving
De onderscheiding van Kesbeke wordt jaarlijks uitgereikt aan een culinaire vakman of -vrouw die een bijdrage levert aan het onder de aandacht brengen van de toegevoegde waarde en smaakbeleving van tafelzuur, en deze op een creatieve manier in zijn of haar gerechten verwerkt.

Speciale rap
Lucas Rive kreeg de Zilveren Ui Trofee 2010 uitgereikt in zijn ‘eigen’ restaurant in Overveen, omringd door zijn gezin, de witte en zwarte brigade van De Bokkedoorns, vakcollega’s en bevriende prominenten als Catherine Keyl, Lange Frans en Mariska van Kolck; de laatste twee zongen Lucas op hun eigen artistieke wijze toe tijdens de feestelijke bijeenkomst – Lange Frans met een speciaal voor Lucas geschreven rap, en Mariska met een medley van songs van The Carpenters.

Verdiend
Volgens Oos Kesbeke kon hij dit jaar met de Zilveren Ui niet om Lucas Rive heen. “Lucas Rive kookt nu twintig jaar als chef van De Bokkedoorns de sterren van de hemel en twee verdiende Michelinsterren op tafel. Zijn gerechten geeft hij vaak extra smaak met tafelzuur. Daarom verdiende Lucas zonder twijfel onze Zilveren Ui!”

Receptenwedstrijd
Vanaf november 2010 staat een selectie van recepten van Lucas Rive in een handige uitvouwbaar foldertje op producten van Kesbeke in de supermarkten. Ook is er een receptenwedstrijd gekoppeld aan deze promotie, met als hoofdprijs een diner in De Bokkedoorns.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: