Lucas Petit neemt Landgoed met Michelinster over van ABN AMRO

23 december 2019 | Redactie

Landgoed Duin & Kruidberg is vandaag door Hoscom van ABN AMRO overgenomen. De overeenkomst is vanmiddag getekend en het personeel is vanavond geïnformeerd. Het exploiteren van een hotel is geen core business voor ABN AMRO. Voor Hoscom is dit het zesde hotel.

Hoscom is een mpo (multi property owner) en gespecialiseerd in het exploiteren van hotels met behoud van eigen identiteit. Eigenaar Lucas Petit zal deze identiteit waarborgen. Voor Duin & Kruidberg betekent dat de overname extra mogelijkheden biedt om zich binnen Hoscom verder te ontwikkelen.

Bernard Lensink

Bernard Lensink, general manager van Landgoed Duin & Kruidberg, is er trots op om onderdeel uit te maken van Hoscom, maar het afscheid van ABN AMRO is niet makkelijk. “Wij staan echter volledig achter deze stap en kijken uit naar de verdere ontwikkeling van ons landgoed onder de hoede van Hoscom als een van de superieure hotels van Nederland". “Het is inderdaad een van de mooiste hotels van Nederland en past strategisch helemaal bij ons. Bovendien staat er een goed en betrokken team”, aldus Petit. Hij geeft verder aan dat bij overnames zorgvuldig wordt gekeken naar hotels met een eigen ziel en identiteit. Vanuit dat perspectief bezien sluit Landgoed Duin & Kruidberg naadloos aan bij Hoscom.

Michelinster

Duin & Kruidberg bestaat uit een hotel, 2 restaurants, meeting & event-faciliteiten en een spa & wellness. Restaurant 'De Vrienden van Jacob' heeft een Michelinster.

Lees hier het interview met Bernard Lensink (eerder verschenen in Hospitality Management, februari 2018)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: