Lucas Petit neemt Landgoed met Michelinster over van ABN AMRO

23 december 2019 | Redactie

Landgoed Duin & Kruidberg is vandaag door Hoscom van ABN AMRO overgenomen. De overeenkomst is vanmiddag getekend en het personeel is vanavond geïnformeerd. Het exploiteren van een hotel is geen core business voor ABN AMRO. Voor Hoscom is dit het zesde hotel.

Hoscom is een mpo (multi property owner) en gespecialiseerd in het exploiteren van hotels met behoud van eigen identiteit. Eigenaar Lucas Petit zal deze identiteit waarborgen. Voor Duin & Kruidberg betekent dat de overname extra mogelijkheden biedt om zich binnen Hoscom verder te ontwikkelen.

Bernard Lensink

Bernard Lensink, general manager van Landgoed Duin & Kruidberg, is er trots op om onderdeel uit te maken van Hoscom, maar het afscheid van ABN AMRO is niet makkelijk. “Wij staan echter volledig achter deze stap en kijken uit naar de verdere ontwikkeling van ons landgoed onder de hoede van Hoscom als een van de superieure hotels van Nederland". “Het is inderdaad een van de mooiste hotels van Nederland en past strategisch helemaal bij ons. Bovendien staat er een goed en betrokken team”, aldus Petit. Hij geeft verder aan dat bij overnames zorgvuldig wordt gekeken naar hotels met een eigen ziel en identiteit. Vanuit dat perspectief bezien sluit Landgoed Duin & Kruidberg naadloos aan bij Hoscom.

Michelinster

Duin & Kruidberg bestaat uit een hotel, 2 restaurants, meeting & event-faciliteiten en een spa & wellness. Restaurant 'De Vrienden van Jacob' heeft een Michelinster.

Lees hier het interview met Bernard Lensink (eerder verschenen in Hospitality Management, februari 2018)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: