Lola brengt Spaanse sferen naar Rotterdam

19 juli 2016 | Linda Groothuijse

Aankomende vrijdag opent op de Schiedamse Vest in Rotterdam een nieuw horeca-concept: Lola Bar & Kitchen. Lola's keuken is geïnspireerd op die van Spanje en serveert eigentijdse tapas en pinchos in een uniek vormgegeven bar. Lola is een gezamenlijk initiatief van de Dudok Groep en ondernemer Casper von Bannisseht.


Lola is een hang-out: een bar waar je ook een klein hapje kunt eten. Bij Lola kunnen gasten van de vroege middag tot de late avond terecht. Overdag voor een kop koffie of Montadistos (kleine Spaanse broodjes) en 's avonds voor eigenzinnige tapas- en pinchosgerechten onder het genot van zomerse sangria's, Spaanse wijnen, cubatas, gin tonics en verse limonades. Een echte Lola-special is de Josefine’s Sangria.

Tapas zonder fratsen
Chef-kok Jochem Appel ontwikkelde voor Lola speelse gerechten zoals huis-gemarineerde kippendijenspies van de BBQ of verse calamares van de plancha. En ook het dessert typeert de Spaanse keuken: Churros met witte chocolade en mascarpone-dip. De gerechten zijn van kwaliteit, maar zonder fratsen; fijnproevers én Bourgondiërs genieten van smaakvolle en betaalbare gerechten.

Speelse illustraties
Het pand waar Lola vrijdag officieel haar deuren opent, heeft de ruimte van 250 vierkante meter, twee verdiepingen en is ingericht rondom hoge pilaren. Het ruime terras met een hoog aantal zon uren is uniek in Rotterdam. Er is een bijzondere samenwerking tussen Lola en illustrator Idris van Heffen (Studio Iedman). De zomerse en speelse illustraties die Van Heffen speciaal voor Lola ontwierp, zie je terug in de huisstijl en het gehele interieur.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: