Lola brengt Spaanse sferen naar Rotterdam

19 juli 2016 | Linda Groothuijse

Aankomende vrijdag opent op de Schiedamse Vest in Rotterdam een nieuw horeca-concept: Lola Bar & Kitchen. Lola's keuken is geïnspireerd op die van Spanje en serveert eigentijdse tapas en pinchos in een uniek vormgegeven bar. Lola is een gezamenlijk initiatief van de Dudok Groep en ondernemer Casper von Bannisseht.


Lola is een hang-out: een bar waar je ook een klein hapje kunt eten. Bij Lola kunnen gasten van de vroege middag tot de late avond terecht. Overdag voor een kop koffie of Montadistos (kleine Spaanse broodjes) en 's avonds voor eigenzinnige tapas- en pinchosgerechten onder het genot van zomerse sangria's, Spaanse wijnen, cubatas, gin tonics en verse limonades. Een echte Lola-special is de Josefine’s Sangria.

Tapas zonder fratsen
Chef-kok Jochem Appel ontwikkelde voor Lola speelse gerechten zoals huis-gemarineerde kippendijenspies van de BBQ of verse calamares van de plancha. En ook het dessert typeert de Spaanse keuken: Churros met witte chocolade en mascarpone-dip. De gerechten zijn van kwaliteit, maar zonder fratsen; fijnproevers én Bourgondiërs genieten van smaakvolle en betaalbare gerechten.

Speelse illustraties
Het pand waar Lola vrijdag officieel haar deuren opent, heeft de ruimte van 250 vierkante meter, twee verdiepingen en is ingericht rondom hoge pilaren. Het ruime terras met een hoog aantal zon uren is uniek in Rotterdam. Er is een bijzondere samenwerking tussen Lola en illustrator Idris van Heffen (Studio Iedman). De zomerse en speelse illustraties die Van Heffen speciaal voor Lola ontwierp, zie je terug in de huisstijl en het gehele interieur.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: