Lola brengt Spaanse sferen naar Rotterdam

19 juli 2016 | Linda Groothuijse

Aankomende vrijdag opent op de Schiedamse Vest in Rotterdam een nieuw horeca-concept: Lola Bar & Kitchen. Lola's keuken is geïnspireerd op die van Spanje en serveert eigentijdse tapas en pinchos in een uniek vormgegeven bar. Lola is een gezamenlijk initiatief van de Dudok Groep en ondernemer Casper von Bannisseht.


Lola is een hang-out: een bar waar je ook een klein hapje kunt eten. Bij Lola kunnen gasten van de vroege middag tot de late avond terecht. Overdag voor een kop koffie of Montadistos (kleine Spaanse broodjes) en 's avonds voor eigenzinnige tapas- en pinchosgerechten onder het genot van zomerse sangria's, Spaanse wijnen, cubatas, gin tonics en verse limonades. Een echte Lola-special is de Josefine’s Sangria.

Tapas zonder fratsen
Chef-kok Jochem Appel ontwikkelde voor Lola speelse gerechten zoals huis-gemarineerde kippendijenspies van de BBQ of verse calamares van de plancha. En ook het dessert typeert de Spaanse keuken: Churros met witte chocolade en mascarpone-dip. De gerechten zijn van kwaliteit, maar zonder fratsen; fijnproevers én Bourgondiërs genieten van smaakvolle en betaalbare gerechten.

Speelse illustraties
Het pand waar Lola vrijdag officieel haar deuren opent, heeft de ruimte van 250 vierkante meter, twee verdiepingen en is ingericht rondom hoge pilaren. Het ruime terras met een hoog aantal zon uren is uniek in Rotterdam. Er is een bijzondere samenwerking tussen Lola en illustrator Idris van Heffen (Studio Iedman). De zomerse en speelse illustraties die Van Heffen speciaal voor Lola ontwierp, zie je terug in de huisstijl en het gehele interieur.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: