Lola brengt Spaanse sferen naar Rotterdam

19 juli 2016 | Linda Groothuijse

Aankomende vrijdag opent op de Schiedamse Vest in Rotterdam een nieuw horeca-concept: Lola Bar & Kitchen. Lola's keuken is geïnspireerd op die van Spanje en serveert eigentijdse tapas en pinchos in een uniek vormgegeven bar. Lola is een gezamenlijk initiatief van de Dudok Groep en ondernemer Casper von Bannisseht.


Lola is een hang-out: een bar waar je ook een klein hapje kunt eten. Bij Lola kunnen gasten van de vroege middag tot de late avond terecht. Overdag voor een kop koffie of Montadistos (kleine Spaanse broodjes) en 's avonds voor eigenzinnige tapas- en pinchosgerechten onder het genot van zomerse sangria's, Spaanse wijnen, cubatas, gin tonics en verse limonades. Een echte Lola-special is de Josefine’s Sangria.

Tapas zonder fratsen
Chef-kok Jochem Appel ontwikkelde voor Lola speelse gerechten zoals huis-gemarineerde kippendijenspies van de BBQ of verse calamares van de plancha. En ook het dessert typeert de Spaanse keuken: Churros met witte chocolade en mascarpone-dip. De gerechten zijn van kwaliteit, maar zonder fratsen; fijnproevers én Bourgondiërs genieten van smaakvolle en betaalbare gerechten.

Speelse illustraties
Het pand waar Lola vrijdag officieel haar deuren opent, heeft de ruimte van 250 vierkante meter, twee verdiepingen en is ingericht rondom hoge pilaren. Het ruime terras met een hoog aantal zon uren is uniek in Rotterdam. Er is een bijzondere samenwerking tussen Lola en illustrator Idris van Heffen (Studio Iedman). De zomerse en speelse illustraties die Van Heffen speciaal voor Lola ontwierp, zie je terug in de huisstijl en het gehele interieur.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: