Lola brengt Spaanse sferen naar Rotterdam

19 juli 2016 | Linda Groothuijse

Aankomende vrijdag opent op de Schiedamse Vest in Rotterdam een nieuw horeca-concept: Lola Bar & Kitchen. Lola's keuken is geïnspireerd op die van Spanje en serveert eigentijdse tapas en pinchos in een uniek vormgegeven bar. Lola is een gezamenlijk initiatief van de Dudok Groep en ondernemer Casper von Bannisseht.


Lola is een hang-out: een bar waar je ook een klein hapje kunt eten. Bij Lola kunnen gasten van de vroege middag tot de late avond terecht. Overdag voor een kop koffie of Montadistos (kleine Spaanse broodjes) en 's avonds voor eigenzinnige tapas- en pinchosgerechten onder het genot van zomerse sangria's, Spaanse wijnen, cubatas, gin tonics en verse limonades. Een echte Lola-special is de Josefine’s Sangria.

Tapas zonder fratsen
Chef-kok Jochem Appel ontwikkelde voor Lola speelse gerechten zoals huis-gemarineerde kippendijenspies van de BBQ of verse calamares van de plancha. En ook het dessert typeert de Spaanse keuken: Churros met witte chocolade en mascarpone-dip. De gerechten zijn van kwaliteit, maar zonder fratsen; fijnproevers én Bourgondiërs genieten van smaakvolle en betaalbare gerechten.

Speelse illustraties
Het pand waar Lola vrijdag officieel haar deuren opent, heeft de ruimte van 250 vierkante meter, twee verdiepingen en is ingericht rondom hoge pilaren. Het ruime terras met een hoog aantal zon uren is uniek in Rotterdam. Er is een bijzondere samenwerking tussen Lola en illustrator Idris van Heffen (Studio Iedman). De zomerse en speelse illustraties die Van Heffen speciaal voor Lola ontwierp, zie je terug in de huisstijl en het gehele interieur.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: