Loetje nu ook in Den Haag

30 augustus 2019 | David Bakker

Het kon niet uitblijven. Ook Den Haag heeft nu haar eigen Loetje. Op een unieke plek in de hofstad is vandaag namelijk Loetje Den Haag geopend. Het restaurant, dat bekend staat om de lekkerste biefstuk, is gevestigd in de voor Hagenezen zo bekende Haagsche Bluf.

Loetje vestigt zich als eerste restaurant op deze bijzondere locatie waar straks meerdere horecagelegenheden zullen openen. In het najaar volgt ook nog een boutique hotel. Voordat het zo ver was is het restaurant ingrijpend verbouwd en heeft het de unieke Loetje
stempel meegekregen, warm, gezellig en van nu. En toch heeft deze Loetje ook echt een eigen gezicht. De kleuren die gebruikt zijn in het interieur zijn geïnspireerd op de bordeauxrode luiken op de gevel. Daarnaast is er warm hout gebuikt en is er een prachtige tegelwand geplaats die eigenlijk meer weg heeft van een kunstwerk.

Op de vraag waarom Loetje zich nu in Den Haag heeft gevestigd antwoord Sandra van Halderen, CEO van Loetje: “Er kwamen al jaren veel vragen van gasten om naar Den Haag te komen en we zijn daarom al lange tijd op zoek naar een geschikt pand om een Loetje in deze stad te openen. We zijn dan ook heel blij dat we dit karakteristieke pand op deze mooie locatie in het hart van Den Haag met een gezellig terras hebben gevonden”.

De Haagsche Bluf is een unieke locatie. In 2000 besloot de pandeigenaar iets bijzonders vande oude passage te maken. Er staan nu panden waarvan de gevel een kopie is van een bekende gevel elders. Zo is er een kopie van het Pagehuis, dat sinds 1618 aan het Lange Voorhout staat en een kopie van een gevel uit de Denneweg uit 1898. Aan het plein staan ook een Venetiaanse toren en enkele gevels uit Delft. Haagsche Bluf won in 2001 de kleine Nieuwe Stad Prijs.


Loetje Den Haag is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor lunch, borrel en diner. Bij Loetje kun je gewoon binnenlopen zonder reservering. Mocht het druk zijn, dan kan de gast alvast gezellig een drankje drinken aan de bar. Uiteraard is het ook mogelijk een reservering te maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: