Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit

7 juni 2018 | David Bakker

Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit

Folie Culinaire heeft weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterrenchefs die komen koken in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Na Lucas Felzine, Santiago Torrijos*, Karen Torosyan* en Soenil Bahadoer** hebben ook Jo Grootaerts*, Mark Scherp, Alain Alders* en André Tienelt hun deelname bevestigd. In de inmiddels befaamde keuken geven internationale sterrenchefs leerzame masterclasses voor horecavakgenoten uit het hogere, exclusieve segment.

De jonge en bescheiden Jo Grootaers is chef-kok van restaurant Altermezzo in Tongeren (België) en werd vorig jaar verrast met zijn eerste Michelinster. Bovendien won Grootaers in 2017 de Young Chef Belux Award en werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot beste jonge chef van Vlaanderen. Deze rijzende ster laat in oktober voor het eerst zijn verfijnde keuken met marktverse producten en atypische ingrediënten zien in de demokeuken van Culinaire Saisonnier.

Mart Scherp van restaurant Scherp uit Middelburg is ambassadeur van de Dutch Yellowtail. Deze exclusieve vissoort is zeer geliefd bij topkoks vanwege de stevige textuur en de sublieme, zachte smaak. Dutch Yellowtail is een prachtig alternatief voor de bedreigde blauwvintonijn of zwaardvis en wordt hier in Europa duurzaam geproduceerd. Tijdens Folie Culinaire laat Scherp zijn bereidingen van deze bijzondere en veelzijdige vis zien én proeven.

Alain Alders werkte onder meer bij de Kersentuin, het Amstel Hotel, De Hoefslag, Corona en Landgoed Duin & Kruidberg. In 2002 opende De Vrienden van Jacob haar deuren, met Alders als huidige Executive Chef en SVH-meesterkok. Alders omschrijft zijn stijl van koken als ‘losjes’ en wijst erop dat talent en culinaire ervaring belangrijk zijn, maar dat liefde voor het vak het verschil maakt. Zonder passie en maximale concentratie kom je niet tot topprestaties en die passie komt hij laten zien.

André Tienelt, chef de cuisine van restaurant Wilder Ritter in Durbach (Duitsland) kookt  klassieke gerechten met regionale producten. Tienelt’s credo is ‘Eten moet plezier zijn’ en hij verrast zijn gasten dan ook met moderne interpretaties van vertrouwde producten. Zijn creativiteit en sublieme kookkunsten zijn terecht beloond met een Michelin ster.

Folie Culinaire

Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht, als vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Osteria Francescana is het beste restaurant ter wereld

De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het Italiaanse Modena wederom verkozen tot beste restaurant van de wereld. Die eer viel het restaurant in 2016 ook al ten beurt. Op de tweede plaats vi...

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: