Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit

7 juni 2018 | David Bakker

Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit

Folie Culinaire heeft weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterrenchefs die komen koken in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Na Lucas Felzine, Santiago Torrijos*, Karen Torosyan* en Soenil Bahadoer** hebben ook Jo Grootaerts*, Mark Scherp, Alain Alders* en André Tienelt hun deelname bevestigd. In de inmiddels befaamde keuken geven internationale sterrenchefs leerzame masterclasses voor horecavakgenoten uit het hogere, exclusieve segment.

De jonge en bescheiden Jo Grootaers is chef-kok van restaurant Altermezzo in Tongeren (België) en werd vorig jaar verrast met zijn eerste Michelinster. Bovendien won Grootaers in 2017 de Young Chef Belux Award en werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot beste jonge chef van Vlaanderen. Deze rijzende ster laat in oktober voor het eerst zijn verfijnde keuken met marktverse producten en atypische ingrediënten zien in de demokeuken van Culinaire Saisonnier.

Mart Scherp van restaurant Scherp uit Middelburg is ambassadeur van de Dutch Yellowtail. Deze exclusieve vissoort is zeer geliefd bij topkoks vanwege de stevige textuur en de sublieme, zachte smaak. Dutch Yellowtail is een prachtig alternatief voor de bedreigde blauwvintonijn of zwaardvis en wordt hier in Europa duurzaam geproduceerd. Tijdens Folie Culinaire laat Scherp zijn bereidingen van deze bijzondere en veelzijdige vis zien én proeven.

Alain Alders werkte onder meer bij de Kersentuin, het Amstel Hotel, De Hoefslag, Corona en Landgoed Duin & Kruidberg. In 2002 opende De Vrienden van Jacob haar deuren, met Alders als huidige Executive Chef en SVH-meesterkok. Alders omschrijft zijn stijl van koken als ‘losjes’ en wijst erop dat talent en culinaire ervaring belangrijk zijn, maar dat liefde voor het vak het verschil maakt. Zonder passie en maximale concentratie kom je niet tot topprestaties en die passie komt hij laten zien.

André Tienelt, chef de cuisine van restaurant Wilder Ritter in Durbach (Duitsland) kookt  klassieke gerechten met regionale producten. Tienelt’s credo is ‘Eten moet plezier zijn’ en hij verrast zijn gasten dan ook met moderne interpretaties van vertrouwde producten. Zijn creativiteit en sublieme kookkunsten zijn terecht beloond met een Michelin ster.

Folie Culinaire

Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht, als vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: