Lindeboom Herfstbock lekkerste bockbier van Europa

10 november 2016 | Jorien Slager

Lindeboom Bierbrouwerij wint goud én zilver op de Brau Beviale in Neurenberg. De gouden European Beer Star 2016 is toegekend aan de herfstbock van Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer. Lindeboom is de eerste Nederlandse brouwerij die deze internationaal gewaardeerde titel ontvangt sinds het ontstaan van de European Beer Star. Niet eerder was er een Nederlandse bockbierwinnaar.
 
Gouverneur Blond

Gouverneur Blond wint dit jaar zilver. Te meer bijzonder omdat Blond, uit de reeks van Lindeboom's Gouverneur bieren, in 2015 reeds de gouden European Beer Star in de categorie Belgian-Style Blond Ale ontving en nu dus voor het tweede jaar op rij op het Europese erepodium staat.
 
European Beer Star

De European Beer Star competition is een van 's werelds meest prestigieuze bierwedstrijden. Met in 2016 een jury van liefst 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners, afkomstig uit 30 landen. De jury kent de gouden medaille van de European Beer Star competition toe aan authentiek bier met het meest indrukwekkende karakter. In een tweedaagse blind-bierproeverij worden ruim 2000 bieren in 57 biercategorieën beoordeeld op de kleur, de geur, het aromatisch profiel, de algehele indruk én bovenal de smaak.
 
Lindeboom Herfstbock

Bockbier is hét seizoensbier van Nederland. Voor de Lindeboom Herfstbock van 2016 hervond Lindeboom het oorspronkelijke brouwprocedé. De brouwers van Lindeboom brouwen nu een klassieke, ondergistende herfstbock volgens oorspronkelijk recept. Bier van vijf verschillende speciaalmouten en met gebruik van de unieke giststam van Lindeboom’s bockbier uit de vorige eeuw. Het traditionele brouwproces en de typische karamelmout geven dit bier zijn pure smaak, vol van karakter met een moutzoete afdronk. Lindeboom Herfstbock is door de internationale jury met goud bekroond door de uitgebalanceerde, aangename bitterheid van iedere slok.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: