Levende garnalen, hoe origineel

26 augustus 2011
Levende garnalen, hoe origineel

Een aantal Belgische restaurants heeft een nieuwe delicatesse op het menu staan: garnalen die levend worden bereid of geserveerd. Hierover schrijft de Telegraaf de week. Echt origineel zijn de Belgische chefs toch niet.

*Allemaal achter Noma aan!*
Het is duidelijk waarvan de kookgoden bij onze zuiderburen het hebben afgekeken: René Redzepi's Noma in Kopenhagen heeft al een tijdje een amuse met levende garnalen op ijs. In november van vorig jaar schreef de Britse krant "The Guardian":http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/wordofmouth/2010/nov/10/live-and-let-dine al over dit gerecht met levende schaaldieren. In mei besprak culinair journalist Mac van Dinther in "de Volkskrant":http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/1883375/2011/05/02/Gastronomische-begoocheling.dhtml al dit opmerkelijke mondvermaakje.

*Niet kopiëren*
Feit is dat sinds kort een aantal garnalenvissers de dieren levend aan wal brengt, waardoor restaurants de mogelijkheid krijgen de schaaldieren vers te verwerken of levend te serveren. Een puik streven, maar laten we er wel origineel mee omgaan. Om met het motto van Ferran Adria te spreken: creativiteit betekent niet kopiëren

~Frank Lindner~

Overig nieuws