Let's 'eat' for the babies

19 december 2012 |
Let's 'eat' for the babies<

Het eerste Glazen Restaurant van Nederland heeft haar deuren geopend op het Stationsplein in Enschede. Die week is de stad het middelpunt van 3FM Serious Request.

Lunch en diner
Om dit doel te steunen, verzorgen dertien chefs van Twentse toprestaurants elke dag een lunch en diner voor 45 personen. Iedereen kan aanschuiven en genieten van culinaire hoogstandjes. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Drie- of viergangenmenu
Het Glazen Restaurant is een initiatief van vier enthousiaste (horeca) ondernemers die ondersteund door partners en sponsoren belangeloos hun medewerking verlenen. Van het leveren van ingrediënten en de medewerking van de koks die hiermee een drie- of viergangenmenu bereiden tot de aankleding van het restaurant: Alles wordt gratis aangeboden.

Eat for the babies
Matthijs Pet, mede initiatiefnemer van het Glazen Restaurant, over de actie: "Terwijl de DJ’s in het Glazen Huis hun eten laten staan, wordt om de hoek in het Glazen Restaurant geluncht en gedineerd op topniveau. Met deze tegenstelling laten we de ongelijkheid in de wereld letterlijk zien. Goede voeding en zorg is voor ons heel normaal, terwijl dit op heel veel plekken in de wereld niet het geval is. Dus laten we deze luxe positie inzetten voor het goede doel. Let’s ‘eat’ for the babies!"

Chef's table
Iedereen kan een tafel reserveren via glazenrestaurant.nl. Daarnaast worden er voor bedrijven verschillende mogelijkheden geboden om volledige tafels te reserveren voor hun relaties. Zo is er een 'Chef's table' (een etentje in de keuken), een 'Business Table' en een 'VIP Table' (schuif aan bij een BN’er). Ook worden er veilingen georganiseerd om nog meer geld voor 3FM Serious Request binnen te halen. Het restaurant is geopend tot en met 23 december.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: