Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht

7 september 2020 | redactie

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder furore als chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium in Utrecht, op de plek waar nu restaurant Simple zit. Na verschillende avonturen in het buitenland keert hij nu terug naar de Domstad.

Waardige vervanger

Per 1 september heeft chef-kok Vito Reekers, al sinds 2013 chef-kok bij Karel V, de messen neergelegd, waarna gezocht werd naar een waardige vervanger. In Mazairac is deze gevonden en worden de culinaire ambities versterkt. Voor Mazairac is het fijn om terug te zijn in zijn eigen stad en een langgekoesterde wens in vervulling te zien gaan.

Leo Hollman, directeur:

"Wegens het vertrek van Chef-kok Vito Reekers per 1 september jl. stond Grand Hotel Karel V voor de uitdaging om deze op korte termijn te vervangen. Uitgangspunt was dat er op geen enkele manier zou worden ingeboet aan de ambities van Grand Hotel Karel V gezien haar culinaire positie in de stad, waar wij heel trots op zijn. Bij deze uitdaging stond buiten kijf dat er een Chef de Cuisine aangetrokken zou worden die de culinaire ambitie van Restaurant Karel 5 niet alleen kan bestendigen maar ook verder zal brengen binnen een relatie voor lange termijn." Uitbouw in continuïteit, creativiteit, enthousiasme en kwaliteit moeten daarbij centraal staan. Gasten moeten blij en verrast worden binnen de monumentale beleving van het hotel, haar restaurants en prachtige zalen. Kortom: een gedreven, ervaren Chef, een ambassadeur die zijn sporen reeds verdiende. Die link was snel gelegd, een hele logische ook.

Leo Hollman: "We zijn er dan ook bijzonder trots op om Leon Mazairac te mogen verwelkomen als culinair boegbeeld van Grand Hotel Karel V, als Chef-kok van Restaurant Karel 5." Leon behoeft natuurlijk weinig tot geen introductie in het Utrechtse als oud Chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium. Het is dan ook gewoon een heel natuurlijke combinatie; Karel V, een écht Utrechts culinair bolwerk midden in het centrum van de oude binnenstad die Leon zo goed kent en waar zijn hart ligt.”

Leon Mazairac: "Wat een bijzonder mooi moment om de cirkel eindelijk rond te maken. Na 10 jaar dagelijks restaurant Podium op hoog niveau te draaien, heb ik er daarna bewust voor gekozen een aantal succesvolle concepten te ondersteunen in binnen- en buitenland. Nu keer ik terug naar ‘mijn stad’, ik ben nu eenmaal een ‘Utregs jochie’. Natuurlijk grijp ik deze kans met beide handen aan. Utrecht zit in mijn hart, ik ben hier geboren en getogen en Karel V is hét Grand Hotel van de stad. Jarenlang liep ik hier langs en vaak dacht ik: hier wil ik ooit een keer de scepter zwaaien. Nu is het tijd om mijzelf weer te bewijzen. Op mijn eigen manier met enthousiaste en energieke mensen om mij heen. Ik sta gezond gespannen aan de startlijn om per 1 oktober te gaan stralen van geluk en wacht graag iedereen op in Restaurant Karel 5 waar ambitie, grandeur en vooral plezier samengaan."

"De keuken is zoals je van mij gewend bent: begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten die ik al jaren persoonlijk ken. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Ik vind het mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt. Ook zal ik nog steeds te zien zijn in het KRO-NCRV televisieprogramma ‘Binnenste Buiten’."

Leo Hollman, tot slot

"Ik kan niet wachten om te gaan genieten van de samenwerking tussen Leon Mazairac en Maître Johan Kragtwijk en hun teams. We mogen heel trots zijn op deze plek in de stad en dat gaan we omlijsten. Iedereen proeft binnenkort weer de keuken van Leon, de keuken van Restaurant Karel 5.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: