Leidse Restaurantweek bijna van start

22 januari 2016 |
Leidse Restaurantweek bijna van start

Culinair platform LeidsLekkers organiseert van maandag 25 tot en met zondag 31 januari 2016 de zevende editie van de Leidse Restaurantweek. Meer
dan 30 restaurants uit Leiden en omgeving openen hun deuren voor een bijzonder culinair festijn. Dit jaar is het thema: Meet the Chef. Het is tijdens deze week mogelijk het gezicht achter de restaurants op verschillende manieren te ontdekken én te doneren aan een goed doel.

Goed doel
Tijdens deze culinaire week staan de Leidse chefs in de spotlights. Zij tonen hun skills en favoriete of speciale gerechten. Sommige chefs komen ook achter het fornuis vandaan voor een ontmoeting met de gasten. Daarnaast is ook dit jaar weer een goed doel verbonden aan de Leidse Restaurantweek: Alpe d’Steph. LeidsLekkers roept hiermee iedereen op geld te doneren aan dit initiatief. De opbrengst van de actie zal ter beschikking komen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Over LeidsLekkers
Met ruim 200 culinaire spots is LeidsLekkers het platform voor lekker eten en drinken in Leiden en omgeving. Hier vindt men tips over restaurants, blogs, acties, recepten en culinaire evenementen in de buurt. Zelf organiseert LeidsLekkers ook diverse lokale culinaire evenementen zoals de lunchplekken voor de Open Dag van Universiteit Leiden, de culinaire markt van de EL CID-week en de Leidse Restaurantweek.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: