Leer beter vegetarisch koken

24 februari 2015 |
Leer beter vegetarisch koken<

Op 18 mei organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met het Koksgilde, een evenement voor jonge chefs over vegetarisch koken. Tijdens
dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken.

Smakelijke groentegerechten
In Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste Vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 35 jaar over heerlijke groentegerechten. "Jonge chefs zijn de toekomst en zij kunnen ervoor zorgen dat we de komende tientallen jaren nog lekkerder vegetarisch kunnen eten. Daar willen wij ze graag bij helpen.", aldus directeur Vegetariërsbond Floris de Graad.

Vleesloze maaltijd naar een hoger niveau brengen
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen jonge chefs kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de kookdemonstraties van Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht. D

Vegetarische keuken in opkomst
Jonathan Karpathios is de chef-kok van restaurant Vork en Mes uit Hoofddorp en een van de bekendste groentechefs van Nederland. Femke van den Heuvel eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de verkiezing Vegan chef van Europa. Daarnaast is ze oprichter en docent van de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Jim de Jong is de rising star onder de groentekoks. Hij is pas 26 jaar, maar al enkele jaren eigenaar en chef bij restaurant De Jong in Rotterdam. Zijn opleiding genoot hij bij diverse sterrenkoks waaronder Gordon Ramsay.

Praktische informatie
Het evenement is voor alle koks onder de 35 jaar. Deze scholingsdag kost 100 euro voor chefs die zich voor 18 april aanmelden, anders kost heb 150 euro. Leden van het Koksgilde krijgen 25 procent korting. Zij betalen dus 75 euro als ze zich aanmelden voor 18 april (en anders 112,50 euro). Aanmelden kan via www.vegetariers.nl/veggiechef.
Meer lezen over vegetarisch koken? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: