Leer beter vegetarisch koken

24 februari 2015 |
Leer beter vegetarisch koken<

Op 18 mei organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met het Koksgilde, een evenement voor jonge chefs over vegetarisch koken. Tijdens
dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken.

Smakelijke groentegerechten
In Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste Vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 35 jaar over heerlijke groentegerechten. "Jonge chefs zijn de toekomst en zij kunnen ervoor zorgen dat we de komende tientallen jaren nog lekkerder vegetarisch kunnen eten. Daar willen wij ze graag bij helpen.", aldus directeur Vegetariërsbond Floris de Graad.

Vleesloze maaltijd naar een hoger niveau brengen
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen jonge chefs kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de kookdemonstraties van Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht. D

Vegetarische keuken in opkomst
Jonathan Karpathios is de chef-kok van restaurant Vork en Mes uit Hoofddorp en een van de bekendste groentechefs van Nederland. Femke van den Heuvel eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de verkiezing Vegan chef van Europa. Daarnaast is ze oprichter en docent van de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Jim de Jong is de rising star onder de groentekoks. Hij is pas 26 jaar, maar al enkele jaren eigenaar en chef bij restaurant De Jong in Rotterdam. Zijn opleiding genoot hij bij diverse sterrenkoks waaronder Gordon Ramsay.

Praktische informatie
Het evenement is voor alle koks onder de 35 jaar. Deze scholingsdag kost 100 euro voor chefs die zich voor 18 april aanmelden, anders kost heb 150 euro. Leden van het Koksgilde krijgen 25 procent korting. Zij betalen dus 75 euro als ze zich aanmelden voor 18 april (en anders 112,50 euro). Aanmelden kan via www.vegetariers.nl/veggiechef.
Meer lezen over vegetarisch koken? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: