Leer beter vegetarisch koken

24 februari 2015 |
Leer beter vegetarisch koken<

Op 18 mei organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met het Koksgilde, een evenement voor jonge chefs over vegetarisch koken. Tijdens
dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken.

Smakelijke groentegerechten
In Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste Vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 35 jaar over heerlijke groentegerechten. "Jonge chefs zijn de toekomst en zij kunnen ervoor zorgen dat we de komende tientallen jaren nog lekkerder vegetarisch kunnen eten. Daar willen wij ze graag bij helpen.", aldus directeur Vegetariërsbond Floris de Graad.

Vleesloze maaltijd naar een hoger niveau brengen
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen jonge chefs kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de kookdemonstraties van Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht. D

Vegetarische keuken in opkomst
Jonathan Karpathios is de chef-kok van restaurant Vork en Mes uit Hoofddorp en een van de bekendste groentechefs van Nederland. Femke van den Heuvel eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de verkiezing Vegan chef van Europa. Daarnaast is ze oprichter en docent van de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Jim de Jong is de rising star onder de groentekoks. Hij is pas 26 jaar, maar al enkele jaren eigenaar en chef bij restaurant De Jong in Rotterdam. Zijn opleiding genoot hij bij diverse sterrenkoks waaronder Gordon Ramsay.

Praktische informatie
Het evenement is voor alle koks onder de 35 jaar. Deze scholingsdag kost 100 euro voor chefs die zich voor 18 april aanmelden, anders kost heb 150 euro. Leden van het Koksgilde krijgen 25 procent korting. Zij betalen dus 75 euro als ze zich aanmelden voor 18 april (en anders 112,50 euro). Aanmelden kan via www.vegetariers.nl/veggiechef.
Meer lezen over vegetarisch koken? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: