Leden FNV Horeca akkoord met cao

11 september 2012 |
Leden FNV Horeca akkoord met cao<

De leden van FNV Horeca hebben aangegeven dat zij akkoord gaan met het bemiddelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca. In het totaal was 82% van de uitgebrachte stemmen positief.

Met terugwerkende kracht in werking
De leden van FNV Horeca konden tot en met 10 september hun stem uitbrengen. Doordat ook KHN akkoord is gegaan met het resultaat, is de cao met terugwerkende kracht sinds 1 augustus 2012 van toepassing.

Sectorbestuurder
Milen van Boldrik, sectorbestuurder van FNV Horeca: “Hoewel het niet gemakkelijk was om tot een cao-resultaat te komen, is het uiteindelijk toch gelukt. De leden van FNV Horeca hebben altijd het laatste woord. Middels de ledenraadpleging heeft het overgrote merendeel van de leden die hebben gestemd aangegeven dat zij akkoord gaan met het bereikte resultaat. Daarom kunnen we nu zeggen dat we een cao-akkoord hebben bereikt.”

Belangrijke resultaten
De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten zijn:

- looptijd van de cao is van 1 augustus 2012 tot en met 31 december 2013;

- algehele verbetering van het loongebouw. Vooral de jongere horecawerknemers en nieuwkomers in de horeca profiteren hiervan;

- loonsverhoging van in totaal ten minste 1,5% over de feitelijk betaalde lonen;
- als compensatie voor het vervallen van de eindejaarsuitkering in 2013 een loonsverhoging van 1,25% per 1 januari 2013 voor werknemers die recht hadden op de eindejaarsuitkering;

- hotelmedewerkers krijgen recht op een nachttoeslag van 10% per 1 april 2013;

- het scholingsbudget wordt verhoogd van 1% naar 2% van de cumulatieve jaarloonsom;

- het aantal arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd wordt (per 1 januari 2014) teruggebracht naar drie contracten in drie jaar, conform de Wet Zekerheid en Flexibiliteit.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: