De Weerdt van Brouwerskolkje naar Ivy

5 maart 2012 |
De Weerdt van Brouwerskolkje naar Ivy<

Talentvol gastvrouw van het jaar Laura de Weerdt switcht van 't Brouwerskolkje naar Ivy. Reden van vertrek zou een verschil in visie van de te varen koers zijn.

Anders gelopen
Laura sprak in december vorig jaar nog openhartig in De RestaurantKrant over haar vak en de GaultMillau-prijs die ze had gewonnen. Ten tijde van het interview had ze nog grote zin om de restaurantverhuizing van Overveen naar Amsterdam en de transformatie van 't Brouwerskolkje naar &samhoud places mee te maken. Zonder in verdere details te willen treden is dit nu anders verlopen.

Ooit een eigen zaak
In het vraaggesprek gaf Laura aan ooit met haar vriend Danny Spoel een eigen topzaak te ambiëren. Zo ver is het nu nog niet. Danny heeft ook 't Brouwerskolkje verlaten, waar hij in dienst was als souschef, en werkt nu in Amsterdam bij Restaurant Fyra, zo blijkt uit navraag door Misset Horeca.

Geen Zilveren Oester
Het vertrek van Laura en Danny heeft gevolgen voor de wedstrijd om de Zilveren Oester. Laura zou hier aan deelnemen met de andere souschef van 't Brouwerskolkje, Dennis Huwaë. De plek van het weggevallen team is weer gevuld.

Wilt u het interview lezen? Dat kan! Ga naar Proefnummers op de website en klik het decembernummer van 2011 aan.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: