De Weerdt van Brouwerskolkje naar Ivy

5 maart 2012 |
De Weerdt van Brouwerskolkje naar Ivy<

Talentvol gastvrouw van het jaar Laura de Weerdt switcht van 't Brouwerskolkje naar Ivy. Reden van vertrek zou een verschil in visie van de te varen koers zijn.

Anders gelopen
Laura sprak in december vorig jaar nog openhartig in De RestaurantKrant over haar vak en de GaultMillau-prijs die ze had gewonnen. Ten tijde van het interview had ze nog grote zin om de restaurantverhuizing van Overveen naar Amsterdam en de transformatie van 't Brouwerskolkje naar &samhoud places mee te maken. Zonder in verdere details te willen treden is dit nu anders verlopen.

Ooit een eigen zaak
In het vraaggesprek gaf Laura aan ooit met haar vriend Danny Spoel een eigen topzaak te ambiëren. Zo ver is het nu nog niet. Danny heeft ook 't Brouwerskolkje verlaten, waar hij in dienst was als souschef, en werkt nu in Amsterdam bij Restaurant Fyra, zo blijkt uit navraag door Misset Horeca.

Geen Zilveren Oester
Het vertrek van Laura en Danny heeft gevolgen voor de wedstrijd om de Zilveren Oester. Laura zou hier aan deelnemen met de andere souschef van 't Brouwerskolkje, Dennis Huwaë. De plek van het weggevallen team is weer gevuld.

Wilt u het interview lezen? Dat kan! Ga naar Proefnummers op de website en klik het decembernummer van 2011 aan.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: