Van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok

30 september 2014 |
Van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Gisteren is Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink * in Hengelo, officieel geïnaugureerd
als SVH Meesterkok. Tijdens de feestelijke bijeenkomst reikte oud-profvoetballer en voetbalanalyticus Jan van Halst op verzoek van Van Galen hem de officiële versierselen uit.

Foto: v.l.n.r. SVH Meesterkok Marc van Gulick, secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland, SVH Meesterkok Lars van Galen en oud-profvoetballer Jan van Halst. Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.

Meesterproef
Van Galen slaagde gisteren voor zijn SVH Meesterproef, die werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). Tijdens de feestelijke inauguratie genoten de ruim 70 gasten van diverse gerechten uit de SVH Meesterproef, waaronder de veelgeprezen ravioli van piepkuiken met geroosterde langoustines en saus van milde curry.

Champions League
Van Galen en Van Halst komen beiden uit Hengelo en kennen elkaar al jaren. Van Halst, een vaak geziene gast in Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink, vroeg zich in zijn toespraak af welk volgend doel Van Galen nu nog moet nastreven. "Je hebt de Champions League gewonnen, wat valt er nu nog te bereiken? Je hebt er veel voor moeten laten en hebt veel meegemaakt op de weg hier naar toe. Maar kenmerkend zijn al die jaren geweest jouw enthousiasme, passie en enorme vakkennis." Voorzitter van de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef Van Gulick blikte nog eens terug op de zeer geslaagde Meesterproef. "Lars heeft laten zien dat hij een aanwinst is voor de SVH Meesters. Ook zijn team verdient een groot compliment, want je doet het met zijn allen."

Over Van Galen
Van Galen kan terugblikken op een indrukwekkende loopbaan in de horeca. Al toen hij voor het koksvak koos op het voortgezet onderwijs, wist hij dat hij het hoogste in dit vak wilde behalen. Via een reeks leerbedrijven en de Sterklasopleiding kwam hij in dienst van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, waar hij vijf jaar als Chef de Cuisine werkte. Inmiddels is hij aan een nieuwe droom begonnen: samen met oud-collega Richard van den Hoeven nam hij in 2012 de exploitatie over van het bijna honderdjarige Tuindorphotel & Restaurant ‘t Lansink. Van Galen kookt er, met de beste ingrediënten, prachtige (streek)gerechten. De Frans-Nederlands georiënteerde kaart bevat veel internationale, hedendaagse accenten. Het restaurant is in 2014 beloond met 1 Michelinster en ontving in 2013 14 punten van GaultMillau.

SVH Meestertitels
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf SVH Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De SVH Meestertitel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen. De titels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Meer lezen over SVH? Klik hier!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: