Van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok

30 september 2014 |
Van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok<

Gisteren is Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink * in Hengelo, officieel geïnaugureerd
als SVH Meesterkok. Tijdens de feestelijke bijeenkomst reikte oud-profvoetballer en voetbalanalyticus Jan van Halst op verzoek van Van Galen hem de officiële versierselen uit.

Foto: v.l.n.r. SVH Meesterkok Marc van Gulick, secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland, SVH Meesterkok Lars van Galen en oud-profvoetballer Jan van Halst. Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.

Meesterproef
Van Galen slaagde gisteren voor zijn SVH Meesterproef, die werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). Tijdens de feestelijke inauguratie genoten de ruim 70 gasten van diverse gerechten uit de SVH Meesterproef, waaronder de veelgeprezen ravioli van piepkuiken met geroosterde langoustines en saus van milde curry.

Champions League
Van Galen en Van Halst komen beiden uit Hengelo en kennen elkaar al jaren. Van Halst, een vaak geziene gast in Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink, vroeg zich in zijn toespraak af welk volgend doel Van Galen nu nog moet nastreven. "Je hebt de Champions League gewonnen, wat valt er nu nog te bereiken? Je hebt er veel voor moeten laten en hebt veel meegemaakt op de weg hier naar toe. Maar kenmerkend zijn al die jaren geweest jouw enthousiasme, passie en enorme vakkennis." Voorzitter van de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef Van Gulick blikte nog eens terug op de zeer geslaagde Meesterproef. "Lars heeft laten zien dat hij een aanwinst is voor de SVH Meesters. Ook zijn team verdient een groot compliment, want je doet het met zijn allen."

Over Van Galen
Van Galen kan terugblikken op een indrukwekkende loopbaan in de horeca. Al toen hij voor het koksvak koos op het voortgezet onderwijs, wist hij dat hij het hoogste in dit vak wilde behalen. Via een reeks leerbedrijven en de Sterklasopleiding kwam hij in dienst van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, waar hij vijf jaar als Chef de Cuisine werkte. Inmiddels is hij aan een nieuwe droom begonnen: samen met oud-collega Richard van den Hoeven nam hij in 2012 de exploitatie over van het bijna honderdjarige Tuindorphotel & Restaurant ‘t Lansink. Van Galen kookt er, met de beste ingrediënten, prachtige (streek)gerechten. De Frans-Nederlands georiënteerde kaart bevat veel internationale, hedendaagse accenten. Het restaurant is in 2014 beloond met 1 Michelinster en ontving in 2013 14 punten van GaultMillau.

SVH Meestertitels
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf SVH Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De SVH Meestertitel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen. De titels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Meer lezen over SVH? Klik hier!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: