Van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok

30 september 2014
Van Galen geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Gisteren is Lars van Galen, Patron Cuisinier van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink * in Hengelo, officieel geïnaugureerd
als SVH Meesterkok. Tijdens de feestelijke bijeenkomst reikte oud-profvoetballer en voetbalanalyticus Jan van Halst op verzoek van Van Galen hem de officiële versierselen uit.

~Foto: v.l.n.r. SVH Meesterkok Marc van Gulick, secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland, SVH Meesterkok Lars van Galen en oud-profvoetballer Jan van Halst. Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.~

*Meesterproef*
Van Galen slaagde gisteren voor zijn SVH Meesterproef, die werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). Tijdens de feestelijke inauguratie genoten de ruim 70 gasten van diverse gerechten uit de SVH Meesterproef, waaronder de veelgeprezen ravioli van piepkuiken met geroosterde langoustines en saus van milde curry.

*Champions League*
Van Galen en Van Halst komen beiden uit Hengelo en kennen elkaar al jaren. Van Halst, een vaak geziene gast in Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink, vroeg zich in zijn toespraak af welk volgend doel Van Galen nu nog moet nastreven. "Je hebt de Champions League gewonnen, wat valt er nu nog te bereiken? Je hebt er veel voor moeten laten en hebt veel meegemaakt op de weg hier naar toe. Maar kenmerkend zijn al die jaren geweest jouw enthousiasme, passie en enorme vakkennis." Voorzitter van de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef Van Gulick blikte nog eens terug op de zeer geslaagde Meesterproef. "Lars heeft laten zien dat hij een aanwinst is voor de SVH Meesters. Ook zijn team verdient een groot compliment, want je doet het met zijn allen."

*Over Van Galen*
Van Galen kan terugblikken op een indrukwekkende loopbaan in de horeca. Al toen hij voor het koksvak koos op het voortgezet onderwijs, wist hij dat hij het hoogste in dit vak wilde behalen. Via een reeks leerbedrijven en de Sterklasopleiding kwam hij in dienst van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, waar hij vijf jaar als Chef de Cuisine werkte. Inmiddels is hij aan een nieuwe droom begonnen: samen met oud-collega Richard van den Hoeven nam hij in 2012 de exploitatie over van het bijna honderdjarige Tuindorphotel & Restaurant ‘t Lansink. Van Galen kookt er, met de beste ingrediënten, prachtige (streek)gerechten. De Frans-Nederlands georiënteerde kaart bevat veel internationale, hedendaagse accenten. Het restaurant is in 2014 beloond met 1 Michelinster en ontving in 2013 14 punten van GaultMillau.

*SVH Meestertitels*
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf SVH Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De SVH Meestertitel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen. De titels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

"*Meer lezen over SVH? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=svh&x=zoeken


~Christel Tuin~

Overig nieuws