Langste eettafel van Nederland

20 september 2013
Langste eettafel van Nederland

Alle restaurants van Resto VanHarte doen mee aan het vormen van de online Langste Eettafel van Nederland tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september tot en met 5 oktober. Het thema van de
Week is dit jaar: kom erbij en eet mee. Het doel is een tafel te creëren met vijfentwintig duizend gasten. Dit initiatief biedt een gelegenheid om te eten met onbekenden.

*Samen tegen eenzaamheid*
Door het hele land worden Langste Eettafels neergezet in de Resto’s VanHarte. Dit jaar roept Resto VanHarte de bezoekers op om iemand uit te nodigen die nog nooit bij Resto VanHarte is geweest en wel een gezellig avondje kan gebruiken. Alle tafels worden via www.samentegeneenzaamheid.nl online aan elkaar verbonden. Zo vormen ze de online Langste Eettafel van Nederland.

*Alleeneter voelt zich onwelkom*
De Week van de Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Vorig jaar bleek uit het rapport van de Hoge Hotelschool Maastricht ‘Alleen uit eten’ dat een groot aantal Nederlanders graag alleen uit eten gaat, maar zich in de Nederlandse horeca onvoldoende welkom voelt.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws