Landgoed Het Roode Koper opent The Poolhouse

6 februari 2018 | Thijs Jacobs

Op het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper is nu ‘The Poolhouse’ geopend. Zowel hotelgasten als daggasten kunnen hier mondain genieten bij het bijzondere buitenzwembad met bar en loungeterras. Ook is hier een tweede restaurant, met een zelfstandig keukenteam onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld.

“Hier komen ontspanning en culinaire verwennerij samen”, aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, derde generatie eigenaren van het familiebedrijf. “De prachtige ligging tussen de bossen, het aanbod van mooie gerechten en lekkere cocktails, en de kleinschalige, ruime opzet rondom het zwembad ademt internationale allure uit, maar is bereikbaar voor iedereen.”
Naast het nieuwe Poolhouse bevinden zich op het landgoed verschillende monumentale gebouwen met in totaal 32 hotelkamers, diverse tuinen, een tennisbaan, een manege en een privévilla met weids uitzicht op het bos. Het Roode Koper is gelegen in de bosrijke omgeving van Ermelo, midden op de Veluwe.

Mensen uit de wijde omtrek

Niet alleen de gasten van Het Roode Koper kunnen genieten van The Poolhouse; het familiehotel wil ook graag een alternatief bieden voor mensen uit de wijde omgeving, die op zoek zijn naar een dagje ontspanning aan het water. “Voor wie in de regio groot Utrecht woont is het strand al snel een uurtje rijden, met alle drukte en kosten van dien”, zegt Jon-Ivar Sörensen. “Rond het zwembad is volop rust en ruimte, en die is bereikbaar zonder de gebruikelijke files en parkeerperikelen.” Om die rust en ruimte te kunnen garanderen is vooraf reserveren verplicht en geldt: vol is vol. Overigens worden in The Poolhouse ook ’s winters romantische buitendiners georganiseerd en is de plek bij uitstek geschikt voor gedenkwaardige feesten, zoals huwelijksvoltrekkingen of jubilea.

Architectuur

The Poolhouse is onder architectuur gebouwd. “Wij vonden de landschappelijke inpassing van The Poolhouse in het beekdal van het Leuvenumse bos erg belangrijk”, zegt Yolanda Sörensen. “Samen met een landschapsontwerper, tuinarchitect en gebouwenontwerper zijn we erin geslaagd om de indruk te wekken dat het zwembad, de bar, het loungeterras en het restaurant bij wijze van spreken zijn opgenomen in de landschappelijke omgeving.” Bijzondere toepassingen van eiken, beton, glas en rvs hebben geleid tot een on-Hollandse setting. Uitsluitend hoogwaardige materialen zijn gebruikt zoals Oregon Pine hout en Italiaanse travertin vloerstenen. De keuken in het restaurant is uitgerust met apparatuur van Sub-Zero Wolf Nederland, terwijl de meubelen en verlichting afkomstig zijn van Royal Botania.  

Kwaliteitshotels

Sinds Het Roode Koper lid is van ‘Relais & Chateaux’, een vereniging van meer dan 500 kwaliteitshotels wereldwijd, is het aantal buitenlandse gasten dat aangetrokken wordt door het hoge serviceniveau en de spreekwoordelijke gastvrijheid, fors gestegen. Ook de reputatie van de chef-kok met Michelinster, Dennis van den Beld, trekt veel gasten. “Het Roode Koper biedt een totaalbeleving”, zegt Yolanda Sörensen. “Onze gasten vinden op ons landgoed alle ingrediënten om een paar dagen zorgeloos te vertoeven, het hele jaar door.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: