Landgoed Het Roode Koper opent The Poolhouse

6 februari 2018 | Thijs Jacobs

Op het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper is nu ‘The Poolhouse’ geopend. Zowel hotelgasten als daggasten kunnen hier mondain genieten bij het bijzondere buitenzwembad met bar en loungeterras. Ook is hier een tweede restaurant, met een zelfstandig keukenteam onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld.

“Hier komen ontspanning en culinaire verwennerij samen”, aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, derde generatie eigenaren van het familiebedrijf. “De prachtige ligging tussen de bossen, het aanbod van mooie gerechten en lekkere cocktails, en de kleinschalige, ruime opzet rondom het zwembad ademt internationale allure uit, maar is bereikbaar voor iedereen.”
Naast het nieuwe Poolhouse bevinden zich op het landgoed verschillende monumentale gebouwen met in totaal 32 hotelkamers, diverse tuinen, een tennisbaan, een manege en een privévilla met weids uitzicht op het bos. Het Roode Koper is gelegen in de bosrijke omgeving van Ermelo, midden op de Veluwe.

Mensen uit de wijde omtrek

Niet alleen de gasten van Het Roode Koper kunnen genieten van The Poolhouse; het familiehotel wil ook graag een alternatief bieden voor mensen uit de wijde omgeving, die op zoek zijn naar een dagje ontspanning aan het water. “Voor wie in de regio groot Utrecht woont is het strand al snel een uurtje rijden, met alle drukte en kosten van dien”, zegt Jon-Ivar Sörensen. “Rond het zwembad is volop rust en ruimte, en die is bereikbaar zonder de gebruikelijke files en parkeerperikelen.” Om die rust en ruimte te kunnen garanderen is vooraf reserveren verplicht en geldt: vol is vol. Overigens worden in The Poolhouse ook ’s winters romantische buitendiners georganiseerd en is de plek bij uitstek geschikt voor gedenkwaardige feesten, zoals huwelijksvoltrekkingen of jubilea.

Architectuur

The Poolhouse is onder architectuur gebouwd. “Wij vonden de landschappelijke inpassing van The Poolhouse in het beekdal van het Leuvenumse bos erg belangrijk”, zegt Yolanda Sörensen. “Samen met een landschapsontwerper, tuinarchitect en gebouwenontwerper zijn we erin geslaagd om de indruk te wekken dat het zwembad, de bar, het loungeterras en het restaurant bij wijze van spreken zijn opgenomen in de landschappelijke omgeving.” Bijzondere toepassingen van eiken, beton, glas en rvs hebben geleid tot een on-Hollandse setting. Uitsluitend hoogwaardige materialen zijn gebruikt zoals Oregon Pine hout en Italiaanse travertin vloerstenen. De keuken in het restaurant is uitgerust met apparatuur van Sub-Zero Wolf Nederland, terwijl de meubelen en verlichting afkomstig zijn van Royal Botania.  

Kwaliteitshotels

Sinds Het Roode Koper lid is van ‘Relais & Chateaux’, een vereniging van meer dan 500 kwaliteitshotels wereldwijd, is het aantal buitenlandse gasten dat aangetrokken wordt door het hoge serviceniveau en de spreekwoordelijke gastvrijheid, fors gestegen. Ook de reputatie van de chef-kok met Michelinster, Dennis van den Beld, trekt veel gasten. “Het Roode Koper biedt een totaalbeleving”, zegt Yolanda Sörensen. “Onze gasten vinden op ons landgoed alle ingrediënten om een paar dagen zorgeloos te vertoeven, het hele jaar door.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: