La Buvette opent grand café op Coolsingel in Rotterdam

13 december 2016 | Jorien Slager

La Buvette geeft met een klassiek grand café de klasse van vroeger terug aan het Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door Dudok. Het grand café op de begane grond van het monumentale pand, dat in gebruik is genomen door Frame Office, is zeven dagen per week toegankelijk voor iedereen. Het stijlvolle interieur is ‘oud en nieuw chique’ en knipoogt naar de vervlogen tijden en stijlen van architect W.M Dudok. Op de kaart staan ontbijt-, lunch- en borrelgerechten geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken, op vrijdagavond kan er ook gedineerd worden.

Het grand café onderscheidt zich met kwalitatief en smaakvol eten, dat altijd bereid is met dagverse seizoensproducten. Van de garnalenkroket en de filet Americain tot de mayonaise en – nu al populaire - steak tartare; alles wordt huisgemaakt door chef-kok Fabian Oldenburger en het keukenteam. De kaart wisselt regelmatig en de smaken zijn puur en verfijnd, maar vooral ook niet te moeilijk. De keuken werkt bovendien samen met meesterboulanger Hiljo Hillebrand (hij kwalificeerde zich eerder dit jaar voor het WK Boulangerie in Parijs).

Laagdrempelig genieten

Ondanks de ietwat chique sfeer streeft La Buvette naar een laagdrempelig concept en zeer betaalbare geprijsd. Het publiek is erg gemengd; zakenlui, winkelend publiek en borrelaars genieten zij aan zij van hun koffie of wijn. Omdat de wifi goed is en er veel stopcontacten zijn, is La Buvette al snel een populaire plek voor freelancers geworden. Wanneer de huisgemaakte patés, rilettes, quiches en geserveerde patisserie, wijnen en aperitieven in de smaak vallen, kunnen deze zelfs mee naar huis genomen worden. Ook bezorgd La Buvette lunches en borrels aan de bedrijven in de omgeving. La Buvette is namelijk naast café ook traiteur. De traiteur hopen ze in de toekomst zelfs uit te breiden met een eigen locatie op hun terras aan de Coolsingel 104.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: