Kwekkeboom wint Zilveren Koksmes

9 januari 2013 |
Kwekkeboom wint Zilveren Koksmes<

Emiel Kwekkeboom is de winnaar geworden van het NK voor Jonge Koks. Hij won de zilveren koksmes. Kwekkeboom werkt bij restaurant La Rive in het Amstel Hotel.

Nummer twee en drie
Ollie Schuiling van Restaurant Ivy werd nummer twee in de wedstrijd. Schuiling: "Het is een mooie plek, een plekje hoger dan vorig jaar." Toen eindigde de jonge kok op de derde plaats. Dit jaar ging deze plek naar Tim Horst van Librije's Zusje.

Jurycommentaar
Wynand Vogel is juryvoorzitter van deze wedstrijd. "Het was een zware dag vol met verrassingen. De kwaliteit en de inzet is goed en dat maakt het moeilijk." Onno Kokmeijer mocht de prijs uitreiken. Na afloop reageerde de winnaar emotioneel en gelukkig: "Dit is top en super."

De kandidaten
De volgende kandidaten deden mee aan het NK. Emiel Kwekkeboom, chef de partie van La Rive, Geoffrey van Melick, chef de partie van The Fat Duck, Pim Veen, leerling kok bij De Leest, Edwin Sander, chef de partie bij Ciel Bleu, Tim Horst, chef de partie bij Librije’s Zusje, Joey Stinissen, leerling kok zelfstandig werkend kok bij Hotel Restaurant de Swarte Ruijter, Ollie Schuiling, chef de partie bij Ivy en Raymond Plat, chef de partie bij L’Europe Bord’eau.

Foto's: Marijn Brok

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: