UPDATE: Kruidenier Foodservices

11 maart 2014 |
UPDATE: Kruidenier Foodservices<

UPDATE 2: RTL Z heeft de jaarstukken van Kruidenier Foodservices onder de loep genomen. En wat blijkt? De onderneming zit al veel langer in de rode cijfers dan het zelf naar buiten brengt. De omzet
daalde met bijna een kwart tussen 2009 en 2012.

Jaarverslagen
In het jaar 2010 boekte Kruidenier een verlies van 2,4 miljoen euro, in 2011 een verlies 3,3 miljoen. In 2012 boekte het bedrijf weer ruim één miljoen winst, maar eind dat jaar voldeed het nog steeds niet aan de bankconvenanten. De grootste schuldeisers blijken Deutsche Bank, Rabobank en SNS Property Finance te zijn. De cijfers over 2013 zijn nog niet gedeponeerd, aldus RTL Z.

Omzet gekelderd
De omzet daalde hard: tussen 2009 en 2012 daalde de omzet met bijna een kwart tot 228 miljoen euro. In de afgelopen jaren heeft de groothandel geprobeerd te bezuinigen, maar dat blijkt niet geholpen te hebben.

En nu?
Kruidenier Foodservices BV leek eerder failliet verklaard. Vrijdagmiddag heeft Kruidenier echter verklaard een surseance van betaling ingediend te hebben bij de rechtbank. Hiermee hoopt Kruidenier tot een doorstart te kunnen komen. De rechtbank Rotterdam had eerder een faillissement bevestigd, maar kwam daar op onverklaarbare wijze weer op terug. Het familiebedrijf zit al langer in zwaar weer, maar het is natuurlijk spijtig wanneer een bedrijf met zo'n historie het veld moet ruimen. Veel horecaondernemers hebben gemeld dat Kruidenier niet meer volledig kan beleveren, en zoeken hun heil elders.

Geschiedenis
In 1928 startte Arie Cornelis Kruidenier het bedrijf. Het bedrijf groeide uit tot een landelijk bekende organisatie. Wat er verder met Kruidenier gaat gebeuren is nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: