UPDATE: Kruidenier Foodservices

11 maart 2014 |
UPDATE: Kruidenier Foodservices<

UPDATE 2: RTL Z heeft de jaarstukken van Kruidenier Foodservices onder de loep genomen. En wat blijkt? De onderneming zit al veel langer in de rode cijfers dan het zelf naar buiten brengt. De omzet
daalde met bijna een kwart tussen 2009 en 2012.

Jaarverslagen
In het jaar 2010 boekte Kruidenier een verlies van 2,4 miljoen euro, in 2011 een verlies 3,3 miljoen. In 2012 boekte het bedrijf weer ruim één miljoen winst, maar eind dat jaar voldeed het nog steeds niet aan de bankconvenanten. De grootste schuldeisers blijken Deutsche Bank, Rabobank en SNS Property Finance te zijn. De cijfers over 2013 zijn nog niet gedeponeerd, aldus RTL Z.

Omzet gekelderd
De omzet daalde hard: tussen 2009 en 2012 daalde de omzet met bijna een kwart tot 228 miljoen euro. In de afgelopen jaren heeft de groothandel geprobeerd te bezuinigen, maar dat blijkt niet geholpen te hebben.

En nu?
Kruidenier Foodservices BV leek eerder failliet verklaard. Vrijdagmiddag heeft Kruidenier echter verklaard een surseance van betaling ingediend te hebben bij de rechtbank. Hiermee hoopt Kruidenier tot een doorstart te kunnen komen. De rechtbank Rotterdam had eerder een faillissement bevestigd, maar kwam daar op onverklaarbare wijze weer op terug. Het familiebedrijf zit al langer in zwaar weer, maar het is natuurlijk spijtig wanneer een bedrijf met zo'n historie het veld moet ruimen. Veel horecaondernemers hebben gemeld dat Kruidenier niet meer volledig kan beleveren, en zoeken hun heil elders.

Geschiedenis
In 1928 startte Arie Cornelis Kruidenier het bedrijf. Het bedrijf groeide uit tot een landelijk bekende organisatie. Wat er verder met Kruidenier gaat gebeuren is nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: