UPDATE: Kruidenier Foodservices

11 maart 2014
UPDATE: Kruidenier Foodservices

UPDATE 2: RTL Z heeft de jaarstukken van Kruidenier Foodservices onder de loep genomen. En wat blijkt? De onderneming zit al veel langer in de rode cijfers dan het zelf naar buiten brengt. De omzet
daalde met bijna een kwart tussen 2009 en 2012.

*Jaarverslagen*
In het jaar 2010 boekte Kruidenier een verlies van 2,4 miljoen euro, in 2011 een verlies 3,3 miljoen. In 2012 boekte het bedrijf weer ruim één miljoen winst, maar eind dat jaar voldeed het nog steeds niet aan de bankconvenanten. De grootste schuldeisers blijken Deutsche Bank, Rabobank en SNS Property Finance te zijn. De cijfers over 2013 zijn nog niet gedeponeerd, aldus RTL Z.

*Omzet gekelderd*
De omzet daalde hard: tussen 2009 en 2012 daalde de omzet met bijna een kwart tot 228 miljoen euro. In de afgelopen jaren heeft de groothandel geprobeerd te bezuinigen, maar dat blijkt niet geholpen te hebben.

*En nu?*
Kruidenier Foodservices BV leek eerder failliet verklaard. Vrijdagmiddag heeft Kruidenier echter verklaard een surseance van betaling ingediend te hebben bij de rechtbank. Hiermee hoopt Kruidenier tot een doorstart te kunnen komen. De rechtbank Rotterdam had eerder een faillissement bevestigd, maar kwam daar op onverklaarbare wijze weer op terug. Het familiebedrijf zit al langer in zwaar weer, maar het is natuurlijk spijtig wanneer een bedrijf met zo'n historie het veld moet ruimen. Veel horecaondernemers hebben gemeld dat Kruidenier niet meer volledig kan beleveren, en zoeken hun heil elders.

*Geschiedenis*
In 1928 startte Arie Cornelis Kruidenier het bedrijf. Het bedrijf groeide uit tot een landelijk bekende organisatie. Wat er verder met Kruidenier gaat gebeuren is nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws