Kromme Dissel viert 40 jaar Michelinster

25 januari 2011 |
Kromme Dissel viert 40 jaar Michelinster

Restaurant de Kromme Dissel, restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft onlangs gevierd dat het al veertig opeenvolgende jaren is onderscheiden met een Michelinster. Dat gebeurde met een proeverij van klassieke gerechten van de vier chef-koks die de afgelopen vier decennia achter de kachel stonden in De Kromme Dissel.

Chef-koks
De Kromme Dissel opende haar deuren in 1968 en al in 1971 behaalde de toenmalige chef-kok Bert Willemsen de Michelinster. Na hem waren achtereenvolgens Klaas Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angelique Schmeinck en de afgelopen tien jaar chefkok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor deze prestatie.

Constant op topniveau
“Na 40 jaar constante bekroning is het zeer inspirerend om te zien hoe gedreven en gepassioneerd dit team elke dag bezig is om zich verder te verbeteren," aldus general manager Peter de Beer van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland.

Activiteiten
In het kader van 40 jaar bekroning vinden er dit gehele jaar tal van activiteiten plaats waaronder een aanbod voor gasten die een 40e verjaardag of 40-jarig jubileum te vieren hebben, een aanbieding voor een overnachting na een diner in De Kromme Dissel en een bijzondere viergangen voorjaarslunch in mei, juni en juli.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: