Kraanwater op de kaart

21 juni 2010 |
Kraanwater op de kaart<

Samen met strandpaviljoenhouders en restauranthouders start Waterleidingbedrijf Puur Water en Natuur (PWN) deze zomer de actie Kraanwater voor Rwanda. Het bedrijf probeert op allerlei manieren het drinken van kraanwater te stimuleren. Een project dat hierbij aansluit is om in horecagelegenheden het drinken van kraanwater 'op de kaart' te zetten. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de bouw van watertappunten in Rwanda.

Op de menukaart
Kraanwater wordt door de deelnemende horecaondernemers als karaf op de menukaart gezet. Deelnemende bedrijven krijgen voor het uitschenken van het kraanwater van PWN speciale waterkaraffen. Van de opbrengst van elke verkochte karaf kraanwater wordt door de deelnemers 1 euro overgemaakt naar PWN. PWN verdubbelt dit bedrag en investeert dit in de bouw van watertappunten in Rwanda.

Vervuilde bronnen
In Rwanda halen mensen hun drinkwater nog steeds uit vervuilde bronnen. Of lopen ze enorme afstanden om water te halen, soms wel 15 kilometer per dag, waardoor ze geen tijd hebben voor school of andere activiteiten. Daarom wil de Rwandese regering dat de hele bevolking in 2020 toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen heeft. Het regionale waterleidingbedrijf Aquavirunga sluit dorpen aan op het bestaande waterleidingnet door publieke tappunten in dorpen te bouwen. Eén tappunt voorziet ruim 150 huishoudens (600 tot 900 mensen) van water. Als mede-eigenaar van Aquavirunga is PWN hier nauw bij betrokken.

Nederlandse deelnemers
Vanaf juni schenken de volgende strandpaviljoenhouders kraanwater: De Kust, Aloha, Deining, Jaffa en Zoomers. Ook restaurant De Kruisberg, Bob's en De Vergulde Wagen zijn van start gegaan.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: