Kraanwater op de kaart

21 juni 2010 |
Kraanwater op de kaart<

Samen met strandpaviljoenhouders en restauranthouders start Waterleidingbedrijf Puur Water en Natuur (PWN) deze zomer de actie Kraanwater voor Rwanda. Het bedrijf probeert op allerlei manieren het drinken van kraanwater te stimuleren. Een project dat hierbij aansluit is om in horecagelegenheden het drinken van kraanwater 'op de kaart' te zetten. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de bouw van watertappunten in Rwanda.

Op de menukaart
Kraanwater wordt door de deelnemende horecaondernemers als karaf op de menukaart gezet. Deelnemende bedrijven krijgen voor het uitschenken van het kraanwater van PWN speciale waterkaraffen. Van de opbrengst van elke verkochte karaf kraanwater wordt door de deelnemers 1 euro overgemaakt naar PWN. PWN verdubbelt dit bedrag en investeert dit in de bouw van watertappunten in Rwanda.

Vervuilde bronnen
In Rwanda halen mensen hun drinkwater nog steeds uit vervuilde bronnen. Of lopen ze enorme afstanden om water te halen, soms wel 15 kilometer per dag, waardoor ze geen tijd hebben voor school of andere activiteiten. Daarom wil de Rwandese regering dat de hele bevolking in 2020 toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen heeft. Het regionale waterleidingbedrijf Aquavirunga sluit dorpen aan op het bestaande waterleidingnet door publieke tappunten in dorpen te bouwen. Eén tappunt voorziet ruim 150 huishoudens (600 tot 900 mensen) van water. Als mede-eigenaar van Aquavirunga is PWN hier nauw bij betrokken.

Nederlandse deelnemers
Vanaf juni schenken de volgende strandpaviljoenhouders kraanwater: De Kust, Aloha, Deining, Jaffa en Zoomers. Ook restaurant De Kruisberg, Bob's en De Vergulde Wagen zijn van start gegaan.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: