Kraanwater op de kaart

21 juni 2010 |
Kraanwater op de kaart<

Samen met strandpaviljoenhouders en restauranthouders start Waterleidingbedrijf Puur Water en Natuur (PWN) deze zomer de actie Kraanwater voor Rwanda. Het bedrijf probeert op allerlei manieren het drinken van kraanwater te stimuleren. Een project dat hierbij aansluit is om in horecagelegenheden het drinken van kraanwater 'op de kaart' te zetten. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de bouw van watertappunten in Rwanda.

Op de menukaart
Kraanwater wordt door de deelnemende horecaondernemers als karaf op de menukaart gezet. Deelnemende bedrijven krijgen voor het uitschenken van het kraanwater van PWN speciale waterkaraffen. Van de opbrengst van elke verkochte karaf kraanwater wordt door de deelnemers 1 euro overgemaakt naar PWN. PWN verdubbelt dit bedrag en investeert dit in de bouw van watertappunten in Rwanda.

Vervuilde bronnen
In Rwanda halen mensen hun drinkwater nog steeds uit vervuilde bronnen. Of lopen ze enorme afstanden om water te halen, soms wel 15 kilometer per dag, waardoor ze geen tijd hebben voor school of andere activiteiten. Daarom wil de Rwandese regering dat de hele bevolking in 2020 toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen heeft. Het regionale waterleidingbedrijf Aquavirunga sluit dorpen aan op het bestaande waterleidingnet door publieke tappunten in dorpen te bouwen. Eén tappunt voorziet ruim 150 huishoudens (600 tot 900 mensen) van water. Als mede-eigenaar van Aquavirunga is PWN hier nauw bij betrokken.

Nederlandse deelnemers
Vanaf juni schenken de volgende strandpaviljoenhouders kraanwater: De Kust, Aloha, Deining, Jaffa en Zoomers. Ook restaurant De Kruisberg, Bob's en De Vergulde Wagen zijn van start gegaan.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: