Kraanwater op de kaart

21 juni 2010 |
Kraanwater op de kaart<

Samen met strandpaviljoenhouders en restauranthouders start Waterleidingbedrijf Puur Water en Natuur (PWN) deze zomer de actie Kraanwater voor Rwanda. Het bedrijf probeert op allerlei manieren het drinken van kraanwater te stimuleren. Een project dat hierbij aansluit is om in horecagelegenheden het drinken van kraanwater 'op de kaart' te zetten. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de bouw van watertappunten in Rwanda.

Op de menukaart
Kraanwater wordt door de deelnemende horecaondernemers als karaf op de menukaart gezet. Deelnemende bedrijven krijgen voor het uitschenken van het kraanwater van PWN speciale waterkaraffen. Van de opbrengst van elke verkochte karaf kraanwater wordt door de deelnemers 1 euro overgemaakt naar PWN. PWN verdubbelt dit bedrag en investeert dit in de bouw van watertappunten in Rwanda.

Vervuilde bronnen
In Rwanda halen mensen hun drinkwater nog steeds uit vervuilde bronnen. Of lopen ze enorme afstanden om water te halen, soms wel 15 kilometer per dag, waardoor ze geen tijd hebben voor school of andere activiteiten. Daarom wil de Rwandese regering dat de hele bevolking in 2020 toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen heeft. Het regionale waterleidingbedrijf Aquavirunga sluit dorpen aan op het bestaande waterleidingnet door publieke tappunten in dorpen te bouwen. Eén tappunt voorziet ruim 150 huishoudens (600 tot 900 mensen) van water. Als mede-eigenaar van Aquavirunga is PWN hier nauw bij betrokken.

Nederlandse deelnemers
Vanaf juni schenken de volgende strandpaviljoenhouders kraanwater: De Kust, Aloha, Deining, Jaffa en Zoomers. Ook restaurant De Kruisberg, Bob's en De Vergulde Wagen zijn van start gegaan.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: