Kop van Oost officieel geopend

21 november 2018 | David Bakker

Bar-restaurant De Kop van Oost heeft officieel haar deuren geopend. Deze nieuwe hotspot in Amsterdam Oost heeft een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een menukaart vol klassiekers met een twist. 

De Kop van Oost is een transparante, lichte zaak met een prominente bar met love seats, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Het indrukwekkende interieurontwerp kwam in samenwerking met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek tot stand. Een plek in Amsterdam Oost waar gasten elkaar ontmoeten voor borrel en diner. In de weekenden wordt er een uitgebreide lunch geserveerd. Tevens een plek die zich uitstekend leent als smaakvolle locatie voor een zakelijke lunch met een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid. 


Klassieke Franse keuken met een moderne twist

Op de menukaart staan klassiekers met een twist voor verrassend toegankelijke prijzen. Er is veel aandacht voor fine dining, het borrelmoment en cocktails. Zo vertelt chefkok Nick Holter: “De gerechten van De Kop van Oost zijn verrassend en voor een breed publiek toegankelijk. Dat wil zeggen dat fijnproevers hun hart kunnen ophalen, maar dat iemand die spontaan uit eten wil ook volop keuze heeft. De basis van de gerechten is de klassieke Franse keuken met internationaal invloeden en moderne twist, elk gerecht heeft de signatuur van Nick. Deze signatuur maakt de gerechten spannend waardoor je keer op keer terug wilt komen.”



De knappe koppen van Oost

De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Een deel van het team was al eerder betrokken bij de locatie. Zij startten hier het pop-up restaurant Schnitzel & Weizen en ontdekten al snel de potentie van deze unieke plek in Amsterdam aan het water. Er werden ambitieuze plannen gemaakt en na een rigoureuze verbouwing is de nieuwe hotspot een feit.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: