'Kookboek van de toekomst is een app'

29 november 2013 |
'Kookboek van de toekomst is een app'<

Chef Richard van Oostenbrugge van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bord’Eau heeft een eigen culinaire app gelanceerd. Het is van Oostenbrugge’s visie op
de toekomst van het traditionele kookboek.

Kijkje in keuken
De app bevat bij de introductie 14 digitaal opgenomen bereidingen van favoriete creaties van de chef en zijn gasten. Naast vermelding van de ingrediënten en bereidingswijzen is de opmaak van de borden van bovenaf gefilmd wat een inspirerende kijk in de keuken van het restaurant in het Amsterdamse Hotel De L'Europe geeft. De app is uitgekomen voor de iPads waarop iOS 6 of hoger draait.

Visueel
Uniek aan de app is dat het niet alleen geschreven recepten bevat maar ook visueel gemaakt wordt dankzij de video’s van de opmaak van de borden. De app bevat een tour door de keuken van het restaurant, twee recepten met video’s en een documentaire over een leverancier. Bekijk alvast een trailer van de Bord'Eau app
Uitbreidingen
Eventueel kan de app uitgebreid worden met 'menu 1', een zogenaamde in-app purchase voor 5,49 euro. Dit houdt in dat de app uitgebreid wordt met twaalf nieuwe recepten en twee extra documentaires van producenten. Het plan is om in de nabije toekomst meer menu’s beschikbaar te stellen met nieuwe recepten en documentaires.

Filmen en doorwerken
Bij het openen van de app verschijnt een video waarin Richard van Oostenbrugge een tour maakt door de keuken. Hierin worden veel mensen uit de vaste crew van keuken en bediening met naam vermeld op de film. “Het filmen van de introductiefilm was nogal spannend, omdat we tijdens het filmen gewoon het restaurant bleven bedienen. Een behoorlijke uitdaging wat timing betreft”, aldus Van Oostenbrugge. De opnames zijn gemaakt door Raymond Taudin Chabot, professioneel cameraman en persoonlijke vriend van de chef.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: