'Kookboek van de toekomst is een app'

29 november 2013 |
'Kookboek van de toekomst is een app'

Chef Richard van Oostenbrugge van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bord’Eau heeft een eigen culinaire app gelanceerd. Het is van Oostenbrugge’s visie op
de toekomst van het traditionele kookboek.

Kijkje in keuken
De app bevat bij de introductie 14 digitaal opgenomen bereidingen van favoriete creaties van de chef en zijn gasten. Naast vermelding van de ingrediënten en bereidingswijzen is de opmaak van de borden van bovenaf gefilmd wat een inspirerende kijk in de keuken van het restaurant in het Amsterdamse Hotel De L'Europe geeft. De app is uitgekomen voor de iPads waarop iOS 6 of hoger draait.

Visueel
Uniek aan de app is dat het niet alleen geschreven recepten bevat maar ook visueel gemaakt wordt dankzij de video’s van de opmaak van de borden. De app bevat een tour door de keuken van het restaurant, twee recepten met video’s en een documentaire over een leverancier. Bekijk alvast een trailer van de Bord'Eau app
Uitbreidingen
Eventueel kan de app uitgebreid worden met 'menu 1', een zogenaamde in-app purchase voor 5,49 euro. Dit houdt in dat de app uitgebreid wordt met twaalf nieuwe recepten en twee extra documentaires van producenten. Het plan is om in de nabije toekomst meer menu’s beschikbaar te stellen met nieuwe recepten en documentaires.

Filmen en doorwerken
Bij het openen van de app verschijnt een video waarin Richard van Oostenbrugge een tour maakt door de keuken. Hierin worden veel mensen uit de vaste crew van keuken en bediening met naam vermeld op de film. “Het filmen van de introductiefilm was nogal spannend, omdat we tijdens het filmen gewoon het restaurant bleven bedienen. Een behoorlijke uitdaging wat timing betreft”, aldus Van Oostenbrugge. De opnames zijn gemaakt door Raymond Taudin Chabot, professioneel cameraman en persoonlijke vriend van de chef.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: