Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

4 september 2018 | Thijs Jacobs

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van een hydrocultuursysteem (water, voedingstoffen en licht) worden verbouwd.

Met deze indoorkwekerij voorziet het restaurant voor een deel in de eigen groenten en kruiden. Wat ze verder nodig hebben, halen zij bij gepassioneerde boeren en ondernemers die werken met respect voor mens, dier en milieu.

Testavond

Momenteel zijn de drie mannen superdruk bezig om alles poten te zetten. Om te testen of zij mensen net zo enthousiast kunnen maken over de heerlijke gerechten als zij zelf zijn.  Herbivore heeft daarom op 4 maart 2018 een testavond gehouden. Uit het marktonderzoek, dat zij in februari hebben gehouden, zijn zes gelukkige winnaars gekozen die met een vriend of vriendin gratis de heerlijke gerechten mochten komen proberen in de try-out keuken in Amsterdam.

Crowdfunding

En nu? De crowdfundingactie is nu gestart, waarna binnenkort wellicht het vijfde vegan trestaurant van Utrecht geopend wordt. Via deze link kun je de actie bekijken. De teller van het aantal vegan restaurants in Utrecht stond lange tijd op twee, maar met de opening van Herbivore zal het aantal op vijf komen te staan. Vegan is hot! 

Meer info: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/herbivore

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: