Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

4 september 2018 | Thijs Jacobs

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van een hydrocultuursysteem (water, voedingstoffen en licht) worden verbouwd.

Met deze indoorkwekerij voorziet het restaurant voor een deel in de eigen groenten en kruiden. Wat ze verder nodig hebben, halen zij bij gepassioneerde boeren en ondernemers die werken met respect voor mens, dier en milieu.

Testavond

Momenteel zijn de drie mannen superdruk bezig om alles poten te zetten. Om te testen of zij mensen net zo enthousiast kunnen maken over de heerlijke gerechten als zij zelf zijn.  Herbivore heeft daarom op 4 maart 2018 een testavond gehouden. Uit het marktonderzoek, dat zij in februari hebben gehouden, zijn zes gelukkige winnaars gekozen die met een vriend of vriendin gratis de heerlijke gerechten mochten komen proberen in de try-out keuken in Amsterdam.

Crowdfunding

En nu? De crowdfundingactie is nu gestart, waarna binnenkort wellicht het vijfde vegan trestaurant van Utrecht geopend wordt. Via deze link kun je de actie bekijken. De teller van het aantal vegan restaurants in Utrecht stond lange tijd op twee, maar met de opening van Herbivore zal het aantal op vijf komen te staan. Vegan is hot! 

Meer info: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/herbivore

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: