Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

4 september 2018 | Thijs Jacobs

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van een hydrocultuursysteem (water, voedingstoffen en licht) worden verbouwd.

Met deze indoorkwekerij voorziet het restaurant voor een deel in de eigen groenten en kruiden. Wat ze verder nodig hebben, halen zij bij gepassioneerde boeren en ondernemers die werken met respect voor mens, dier en milieu.

Testavond

Momenteel zijn de drie mannen superdruk bezig om alles poten te zetten. Om te testen of zij mensen net zo enthousiast kunnen maken over de heerlijke gerechten als zij zelf zijn.  Herbivore heeft daarom op 4 maart 2018 een testavond gehouden. Uit het marktonderzoek, dat zij in februari hebben gehouden, zijn zes gelukkige winnaars gekozen die met een vriend of vriendin gratis de heerlijke gerechten mochten komen proberen in de try-out keuken in Amsterdam.

Crowdfunding

En nu? De crowdfundingactie is nu gestart, waarna binnenkort wellicht het vijfde vegan trestaurant van Utrecht geopend wordt. Via deze link kun je de actie bekijken. De teller van het aantal vegan restaurants in Utrecht stond lange tijd op twee, maar met de opening van Herbivore zal het aantal op vijf komen te staan. Vegan is hot! 

Meer info: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/herbivore

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: