Koksgilde in de prijzen

2 december 2014 |
Koksgilde in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft in Luxemburg twee zilveren medailles behaald, een voor de Warme Keuken en een voor het Koud Buffet.

Het Koksgilde team

Opdracht
De opdracht voor de Warme Keuken was een driegangenmenu voor 110 personen met een voorgerecht van verschillende koude en warme bereidingen van vis en schaaldieren, een hoofdgerecht met als hoofdbestanddeel slachtvlees en een dessert naar keuze. Het Koude Buffet moest bestaan uit drie gangen vegetarisch, drie voorgerechten, een feestelijke koude schotel, een vijfgangenmenu, 4 x 6 frandises, 4 desserts op bord en een showstuk.

Trots
Waldrik Kremer, chef d’équipe: "Ik ben trots op onze teamprestatie. We hebben echt geweldig samengewerkt en een prima prestatie neergezet al had ik zelf verwacht dat we goud zouden krijgen voor onze warme keuken. Singapore is de terechte overall winnaar".

Nederlands team
Het Nederlandse team bestond uit:

Waldrik Kremer Chef d’équipe
Patron-cuisinier Sogno catering, Tilburg

Lars van Galen
Patron-Cuisinier/SVH Meesterkok Tuindorp hotel & Restaurant ’t Lansink, Hengelo

Guido Panjer
Culinair adviseur Sligro food group ,Veghel

Henri Brouwers
Patron-Cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek

Alfred van Dijk
Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek

Keng Vichianrat
Senior Sous chef Restaurant la Rive, Amstel hotel Amsterdam

Robin Hoedjes
Chef Pastry Huize van Wely, Noordwijk

Tom Lamers
Chef entremetier Restaurant De Kromme Dissel, Heelsum

Team Zeeland
Het Culinair Team Zeeland heeft voor een verrassing gezorgd door brons te winnen bij de Culinairy World Cup in Luxemburg. Het was pas de tweede keer dat het Zeeuwse team aan het toernooi meedeed. Bij de Culinairy World Cup wordt niet 'live' gekookt. Het gaat vooral om de presentatie van gerechten, de jury proeft dan ook niet wat er door de teams is gemaakt. "Je moet het zien als een tentoonstelling van gerechten", aldus chéf de mission Daniël Viergever.
Buiten Daniël Viergever bestond het Zeeuwse team verder uit Kees Visser, Roderik Laanbroek, Serge Brondgeest, Timo Cornelisse en Perry Berkhout. Het zestal maakte in Luxemburg onder meer een marbrée van gerookte zalm, gefrituurde kikkerbillen en mosselen van ragfijne chocolade.

Meer lezen over het Koksgilde? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: