Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

11 december 2012
Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden.

*Duurzaam koken*
Er zijn deelnemers van onder meer De Bokkedoorns**, La Rive*, The Fat Duck***, De Leest**, Ciel Bleu**, Librije’s Zusje**, Oud Sluis***, Ivy* en Bord'eau*. De wedstrijden worden van 7 tot en met 9 januari 2013 georganiseerd door het Koksgilde tijdens de Horecava. Dit jaar is het thema duurzaam koken.

*Gouden Koksmuts*
Tijdens het Nationaal Kampioenschap om de Gouden Koksmuts 2013 voor chef-koks op 7 januari krijgen de deelnemers de opdracht mee om a la minute een amuse en een viergangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse zelf meegebrachte ingrediënten.

*De deelnemers zijn:*
• Roy Eijkelkamp, souschef, Restaurant De Bokkedoorns, Overveen
• Shawaiz Malik, souschef, Double Tree By Hilton Amsterdam
• Jonathan Zandbergen, chef-kok, Het Veerhuys, Almere
• Frans ten Oever, chefkok-eigenaar, Tocat Catering & Events, Hem
• Ratchawat Keng, Vichianrat, souschef, Restaurant La Rive Amstel Hotel, Amsterdam
• Marco Krispijn, chef-kok, restaurant 't Lagerhuys, Muiderberg
• Ernest de Jong, chef-kok, Holland Casino Breda
• Rob van der Veeken, chef-kok, De Hofstee, Bladel

*Jury Gouden Koksmuts*
De jury bestaat uit Lucas Rive ex-chef van De Bokkedoorns, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

*Wedstrijd Leermeester-Leering*
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Leermeester - Leerling op dinsdag 8 januari krijgen leermeester en leerling de opdracht om samen een feestelijk menu voor vier personen te koken dat voor een deel is gebaseerd op convenienceproducten.

*De deelnemende leerlingen en leermeesters zijn:*
• Pim Bakker, souschef, Sheraton Amsterdam Airport hotel, Schiphol samen met Farzan Bakhtiyari
• Dennis van den Belt, souschef, Landgoed Het Roode Koper, Ermelo met Gert van der Heijden
• Erik Jager, chef-kok, Grandcafé-Rrestaurant Rue de la Gare, Emmen samen met Mark Engberts
• Charles Otten, chefkok-eigenaar, Brasserie Davanti, Valkenburg aan de Geul samen met Robbert de Koster
• Richard Plat, patron cusinier, Auberge Damhotel Edam, Edam, samen met Rene Lansen
• Paul Zwart, chef-kok, De Oude Clipper, Egmond aan zee samen met Wessel Stal
• Marcel Stronks, chef-kok, Restaurant de Leeuw, Lichtenvoorde samen met Bouke van de Veen
• Remco Poppe, zelfstandig werkend kok, Mooirivier congreshotel, Dalfsen samen met Vincent Ophoff

*Jury Leermeester-Leerling*
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Paul van Staveren van Sonoy, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

*Wedstrijd Jonge Koks*
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Jonge Koks (t/m 25 jaar) krijgen de deelnemers op woensdag 9 januari de opdracht om a la minute een amuse en een driegangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse ingrediënten.

*De deelnemende jonge koks zijn:*
• Emiel Kwekkeboom, chef de partie, La Rive, Amsterdam
• Geoffrey van Melick, chef de partie, The Fat Duck, Bray (Engeland)
• Pim Veen, leerling kok, De Leest, Vaassen
• Edwin Sander, chef de partie, Ciel Bleu, Amsterdam
• Tim Horst, chef de partie, Librije's Zusje, Zwolle
• Patrick Hogeloon, leerling kok, Oud Sluis, Sluis
• Ollie Schuiling, chef de partie, Ivy, Rotterdam
• Raymond Plat, chef de partie L'Europe Bord'eau, Amsterdam

*Jury Jonge Koks*
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jilt Cazemier van De Vlindertuin, Michel van der Kroft van 't Nonnetje, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

De wedstrijden vinden plaats op het XpertPlaza in hal 9. Het NK Horeca wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Nestlé Professional, VanDrie Group, Deli XL, Rational, Wüsthof, Chaud Devant, Ruig en Koppert Cress.

~Frank Lindner~

Overig nieuws