Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

11 december 2012 |
Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca<

Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden.

Duurzaam koken
Er zijn deelnemers van onder meer De Bokkedoorns*, La Rive*, The Fat Duck***, De Leest**, Ciel Bleu**, Librije’s Zusje**, Oud Sluis***, Ivy* en Bord'eau. De wedstrijden worden van 7 tot en met 9 januari 2013 georganiseerd door het Koksgilde tijdens de Horecava. Dit jaar is het thema duurzaam koken.

Gouden Koksmuts
Tijdens het Nationaal Kampioenschap om de Gouden Koksmuts 2013 voor chef-koks op 7 januari krijgen de deelnemers de opdracht mee om a la minute een amuse en een viergangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse zelf meegebrachte ingrediënten.

De deelnemers zijn:
• Roy Eijkelkamp, souschef, Restaurant De Bokkedoorns, Overveen
• Shawaiz Malik, souschef, Double Tree By Hilton Amsterdam
• Jonathan Zandbergen, chef-kok, Het Veerhuys, Almere
• Frans ten Oever, chefkok-eigenaar, Tocat Catering & Events, Hem
• Ratchawat Keng, Vichianrat, souschef, Restaurant La Rive Amstel Hotel, Amsterdam
• Marco Krispijn, chef-kok, restaurant 't Lagerhuys, Muiderberg
• Ernest de Jong, chef-kok, Holland Casino Breda
• Rob van der Veeken, chef-kok, De Hofstee, Bladel

Jury Gouden Koksmuts
De jury bestaat uit Lucas Rive ex-chef van De Bokkedoorns, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

Wedstrijd Leermeester-Leering
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Leermeester - Leerling op dinsdag 8 januari krijgen leermeester en leerling de opdracht om samen een feestelijk menu voor vier personen te koken dat voor een deel is gebaseerd op convenienceproducten.

De deelnemende leerlingen en leermeesters zijn:
• Pim Bakker, souschef, Sheraton Amsterdam Airport hotel, Schiphol samen met Farzan Bakhtiyari
• Dennis van den Belt, souschef, Landgoed Het Roode Koper, Ermelo met Gert van der Heijden
• Erik Jager, chef-kok, Grandcafé-Rrestaurant Rue de la Gare, Emmen samen met Mark Engberts
• Charles Otten, chefkok-eigenaar, Brasserie Davanti, Valkenburg aan de Geul samen met Robbert de Koster
• Richard Plat, patron cusinier, Auberge Damhotel Edam, Edam, samen met Rene Lansen
• Paul Zwart, chef-kok, De Oude Clipper, Egmond aan zee samen met Wessel Stal
• Marcel Stronks, chef-kok, Restaurant de Leeuw, Lichtenvoorde samen met Bouke van de Veen
• Remco Poppe, zelfstandig werkend kok, Mooirivier congreshotel, Dalfsen samen met Vincent Ophoff

Jury Leermeester-Leerling
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Paul van Staveren van Sonoy, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

Wedstrijd Jonge Koks
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Jonge Koks (t/m 25 jaar) krijgen de deelnemers op woensdag 9 januari de opdracht om a la minute een amuse en een driegangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse ingrediënten.

De deelnemende jonge koks zijn:
• Emiel Kwekkeboom, chef de partie, La Rive, Amsterdam
• Geoffrey van Melick, chef de partie, The Fat Duck, Bray (Engeland)
• Pim Veen, leerling kok, De Leest, Vaassen
• Edwin Sander, chef de partie, Ciel Bleu, Amsterdam
• Tim Horst, chef de partie, Librije's Zusje, Zwolle
• Patrick Hogeloon, leerling kok, Oud Sluis, Sluis
• Ollie Schuiling, chef de partie, Ivy, Rotterdam
• Raymond Plat, chef de partie L'Europe Bord'eau, Amsterdam

Jury Jonge Koks
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jilt Cazemier van De Vlindertuin, Michel van der Kroft van 't Nonnetje, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

De wedstrijden vinden plaats op het XpertPlaza in hal 9. Het NK Horeca wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Nestlé Professional, VanDrie Group, Deli XL, Rational, Wüsthof, Chaud Devant, Ruig en Koppert Cress.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: