Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

11 december 2012 |
Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden.

Duurzaam koken
Er zijn deelnemers van onder meer De Bokkedoorns*, La Rive*, The Fat Duck***, De Leest**, Ciel Bleu**, Librije’s Zusje**, Oud Sluis***, Ivy* en Bord'eau. De wedstrijden worden van 7 tot en met 9 januari 2013 georganiseerd door het Koksgilde tijdens de Horecava. Dit jaar is het thema duurzaam koken.

Gouden Koksmuts
Tijdens het Nationaal Kampioenschap om de Gouden Koksmuts 2013 voor chef-koks op 7 januari krijgen de deelnemers de opdracht mee om a la minute een amuse en een viergangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse zelf meegebrachte ingrediënten.

De deelnemers zijn:
• Roy Eijkelkamp, souschef, Restaurant De Bokkedoorns, Overveen
• Shawaiz Malik, souschef, Double Tree By Hilton Amsterdam
• Jonathan Zandbergen, chef-kok, Het Veerhuys, Almere
• Frans ten Oever, chefkok-eigenaar, Tocat Catering & Events, Hem
• Ratchawat Keng, Vichianrat, souschef, Restaurant La Rive Amstel Hotel, Amsterdam
• Marco Krispijn, chef-kok, restaurant 't Lagerhuys, Muiderberg
• Ernest de Jong, chef-kok, Holland Casino Breda
• Rob van der Veeken, chef-kok, De Hofstee, Bladel

Jury Gouden Koksmuts
De jury bestaat uit Lucas Rive ex-chef van De Bokkedoorns, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

Wedstrijd Leermeester-Leering
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Leermeester - Leerling op dinsdag 8 januari krijgen leermeester en leerling de opdracht om samen een feestelijk menu voor vier personen te koken dat voor een deel is gebaseerd op convenienceproducten.

De deelnemende leerlingen en leermeesters zijn:
• Pim Bakker, souschef, Sheraton Amsterdam Airport hotel, Schiphol samen met Farzan Bakhtiyari
• Dennis van den Belt, souschef, Landgoed Het Roode Koper, Ermelo met Gert van der Heijden
• Erik Jager, chef-kok, Grandcafé-Rrestaurant Rue de la Gare, Emmen samen met Mark Engberts
• Charles Otten, chefkok-eigenaar, Brasserie Davanti, Valkenburg aan de Geul samen met Robbert de Koster
• Richard Plat, patron cusinier, Auberge Damhotel Edam, Edam, samen met Rene Lansen
• Paul Zwart, chef-kok, De Oude Clipper, Egmond aan zee samen met Wessel Stal
• Marcel Stronks, chef-kok, Restaurant de Leeuw, Lichtenvoorde samen met Bouke van de Veen
• Remco Poppe, zelfstandig werkend kok, Mooirivier congreshotel, Dalfsen samen met Vincent Ophoff

Jury Leermeester-Leerling
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Paul van Staveren van Sonoy, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

Wedstrijd Jonge Koks
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Jonge Koks (t/m 25 jaar) krijgen de deelnemers op woensdag 9 januari de opdracht om a la minute een amuse en een driegangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse ingrediënten.

De deelnemende jonge koks zijn:
• Emiel Kwekkeboom, chef de partie, La Rive, Amsterdam
• Geoffrey van Melick, chef de partie, The Fat Duck, Bray (Engeland)
• Pim Veen, leerling kok, De Leest, Vaassen
• Edwin Sander, chef de partie, Ciel Bleu, Amsterdam
• Tim Horst, chef de partie, Librije's Zusje, Zwolle
• Patrick Hogeloon, leerling kok, Oud Sluis, Sluis
• Ollie Schuiling, chef de partie, Ivy, Rotterdam
• Raymond Plat, chef de partie L'Europe Bord'eau, Amsterdam

Jury Jonge Koks
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jilt Cazemier van De Vlindertuin, Michel van der Kroft van 't Nonnetje, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

De wedstrijden vinden plaats op het XpertPlaza in hal 9. Het NK Horeca wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Nestlé Professional, VanDrie Group, Deli XL, Rational, Wüsthof, Chaud Devant, Ruig en Koppert Cress.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: