Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca

11 december 2012 |
Koks toprestaurants strijden om titels tijdens NK Horeca<

Het NK Horeca kent in 2013 een sterk deelnemersveld. Er zijn koks van gerenommeerde bedrijven die deelnemen aan de wedstrijden.

Duurzaam koken
Er zijn deelnemers van onder meer De Bokkedoorns*, La Rive*, The Fat Duck***, De Leest**, Ciel Bleu**, Librije’s Zusje**, Oud Sluis***, Ivy* en Bord'eau. De wedstrijden worden van 7 tot en met 9 januari 2013 georganiseerd door het Koksgilde tijdens de Horecava. Dit jaar is het thema duurzaam koken.

Gouden Koksmuts
Tijdens het Nationaal Kampioenschap om de Gouden Koksmuts 2013 voor chef-koks op 7 januari krijgen de deelnemers de opdracht mee om a la minute een amuse en een viergangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse zelf meegebrachte ingrediënten.

De deelnemers zijn:
• Roy Eijkelkamp, souschef, Restaurant De Bokkedoorns, Overveen
• Shawaiz Malik, souschef, Double Tree By Hilton Amsterdam
• Jonathan Zandbergen, chef-kok, Het Veerhuys, Almere
• Frans ten Oever, chefkok-eigenaar, Tocat Catering & Events, Hem
• Ratchawat Keng, Vichianrat, souschef, Restaurant La Rive Amstel Hotel, Amsterdam
• Marco Krispijn, chef-kok, restaurant 't Lagerhuys, Muiderberg
• Ernest de Jong, chef-kok, Holland Casino Breda
• Rob van der Veeken, chef-kok, De Hofstee, Bladel

Jury Gouden Koksmuts
De jury bestaat uit Lucas Rive ex-chef van De Bokkedoorns, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

Wedstrijd Leermeester-Leering
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Leermeester - Leerling op dinsdag 8 januari krijgen leermeester en leerling de opdracht om samen een feestelijk menu voor vier personen te koken dat voor een deel is gebaseerd op convenienceproducten.

De deelnemende leerlingen en leermeesters zijn:
• Pim Bakker, souschef, Sheraton Amsterdam Airport hotel, Schiphol samen met Farzan Bakhtiyari
• Dennis van den Belt, souschef, Landgoed Het Roode Koper, Ermelo met Gert van der Heijden
• Erik Jager, chef-kok, Grandcafé-Rrestaurant Rue de la Gare, Emmen samen met Mark Engberts
• Charles Otten, chefkok-eigenaar, Brasserie Davanti, Valkenburg aan de Geul samen met Robbert de Koster
• Richard Plat, patron cusinier, Auberge Damhotel Edam, Edam, samen met Rene Lansen
• Paul Zwart, chef-kok, De Oude Clipper, Egmond aan zee samen met Wessel Stal
• Marcel Stronks, chef-kok, Restaurant de Leeuw, Lichtenvoorde samen met Bouke van de Veen
• Remco Poppe, zelfstandig werkend kok, Mooirivier congreshotel, Dalfsen samen met Vincent Ophoff

Jury Leermeester-Leerling
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Paul van Staveren van Sonoy, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

Wedstrijd Jonge Koks
Tijdens het Nationaal Kampioenschap Jonge Koks (t/m 25 jaar) krijgen de deelnemers op woensdag 9 januari de opdracht om a la minute een amuse en een driegangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse ingrediënten.

De deelnemende jonge koks zijn:
• Emiel Kwekkeboom, chef de partie, La Rive, Amsterdam
• Geoffrey van Melick, chef de partie, The Fat Duck, Bray (Engeland)
• Pim Veen, leerling kok, De Leest, Vaassen
• Edwin Sander, chef de partie, Ciel Bleu, Amsterdam
• Tim Horst, chef de partie, Librije's Zusje, Zwolle
• Patrick Hogeloon, leerling kok, Oud Sluis, Sluis
• Ollie Schuiling, chef de partie, Ivy, Rotterdam
• Raymond Plat, chef de partie L'Europe Bord'eau, Amsterdam

Jury Jonge Koks
De jury bestaat uit Roger Rassin van La Rive, Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jilt Cazemier van De Vlindertuin, Michel van der Kroft van 't Nonnetje, Chef d’équpe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair tevens juryvoorzitter.

De wedstrijden vinden plaats op het XpertPlaza in hal 9. Het NK Horeca wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Nestlé Professional, VanDrie Group, Deli XL, Rational, Wüsthof, Chaud Devant, Ruig en Koppert Cress.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: