Kokmeijer blikt terug op Dance Valley

7 augustus 2012
Kokmeijer blikt terug op Dance Valley

Om te laten zien dat gezond heel lekker kan zijn, heeft topchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu** op 4 augustus tijdens Dance Valley bezoekers vanuit een foodtruck verleidelijk streetfood geserveerd.

*Verbaasd*
Het aanbod was een tikkeltje gezonder, dan wat festivalbezoekers gewend zijn. Een bezoeker hierover tegen Kokmeijer: "Ik ben écht verbaasd en blij dat ik zo gezond én lekker kan eten op een dance festival!"

*Gezonder graag*
Uit onderzoek van Unilever Food Solutions blijkt dat gasten in de horeca graag een ‘iets gezondere’ versie van hun favoriete gerecht willen. Om chefs hierbij te helpen, heeft het bedrijf het "Verleidelijk Lekker programma":http://www.unileverfoodsolutions.nl/wie-zijn-we/nieuws/detail-1546.unilever_food_solutions_lanceert_verleidelijk.html opgezet.



*Achtergrond*
Naar aanleiding van de bevindingen van het onderzoek introduceerde Unilever Food Solutions het ‘Verleidelijk lekker’- programma waarmee zij chefs en horeca- en cateringondernemers helpt kleine veranderingen in menu’s aan te brengen om zo hun gasten te helpen een gezondere maaltijd te kiezen.



*Verbeterpunten*
Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken wordt een maaltijd al snel een stuk gezonder. Ook wordt gekeken naar de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu. Deze kleine acties zullen samen een groot verschil maken voor de gezondheid van mensen die buitenshuis eten en helpt hiermee de groter wordende obesitasproblematiek aan te pakken.




*Foto's: Arie Kievit*

~Frank Lindner~

Overig nieuws