'Restaurantje' in New York krijgt twee sterren

11 oktober 2010 |
'Restaurantje' in New York krijgt twee sterren

Er waren geen verschuivingen te melden bij de restaurants met drie sterren. En dat de opvliegende sterrenchef Mario Batali onthutst was dat een van zijn zaken geen tweede ster kreeg was ook te voorspellen. Het verhaal van de nieuwe editie van de 'Michelin Guide to New York' was het ineens toekennen van twee Michelinsterren aan het kleine 'The Chef's Table' in Brooklyn.

Bij beste zaken ter wereld
Volgens Jean-Luc Naret, directeur van 'de rode gids', is The Chef's Table een van de beste 300 restaurants ter wereld. Het restaurant met maar 18 couverts is een onderdeel van Brooklyn Fare, een marktwinkel waar ook vers bereide maaltijden voor thuisgebruik zijn af te halen. De vergelijking met Marqt in Amsterdam is al snel gemaakt.

Goedkoop versus duur
Het restaurant wordt door een glazen wand gescheiden van het winkelgedeelte. De wand markeert meteen de scheiding tussen goedkoop en duur. Waar consumenten in de marktwinkel relatief goedkoop uit zijn, kost het acht tot tien gangen tellende verrassingsmenu van de chef 135 dollar (omgerekend zo'n 100 euro) per couvert.

Alles maar één keer maken
Aan het hoofd van de keukenbrigade staat César Ramirez die zijn tijd verdeelt over de marktkeuken en de restaurantkeuken. Verwacht geen 'signature dishes' van de inmiddels alom geprezen chef, hij maakt geen enkel gerecht tweemaal. Reken wel op de meest verse ingrediënten en bijzondere smaakcombinaties.

Leuk voor Brooklyn, lekker voor Manhattan
The Chef's Table is het eerste restaurant in de 'volkse' wijk Brooklyn dat wordt gelauwerd met Michelinsterren. Hoewel de wijkbewoners best trots zijn op 'hun' restaurant, komt de clientèle vijf avonden per week hoofdzakelijk uit het sjieke Manhattan.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: