King Arthur na 35 jaar gesloten

20 juli 2016 | Linda Groothuijse

Het bekende café en restaurant King Arthur aan de Oudegracht in Urecht is na 35 jaar gesloten. Eind augustus zal het weer openen onder een nieuwe naam: PK bar & kitchen. Momenteel wordt het oude hoekpand intensief verbouwd. Het is de bedoeling dat het eind augustus zijn deuren weer kan openen als PK bar & kitchen. Het wordt de tweede vestiging van PK: vorig jaar werd al een vestiging geopend in het centrum van Bilthoven. “Het restaurant & grand café in Utrecht is nog net wat groter en stadser dan het zusje in Bilthoven”, meldt de website. In de drie etages komen ook ruimtes voor groepen en een kinderkamer.

PK bar & kitchen zal zeven dagen per week geopend zijn. De sfeer wordt warm industrieel. Trots van de keuken zijn de twee Big Green Eggs, waarop de koks hamburgers, entrecotes en verse vis zullen bereiden. Ook wordt er Australisch graanrundvlees geserveerd, afkomstig van runderen die hebben kunnen grazen op de Zuid-Australische vlaktes en de laatste 100 dagen van de afmestperiode worden gevoed met granen. Zo blijft het vlees volgens PK ‘extra zacht en sappig’. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: