KHN partner van Stichting Sport & Zaken

31 maart 2010 |
KHN partner van Stichting Sport & Zaken

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is per 1 april 2010 officieel partner van Sport & Zaken, een stichting die sportbonden, - verenigingen en topsporters duurzaam wil versterken met kennis en expertise van het bedrijfsleven. De belangenbehartiger van 20.000 horecaondernemers zet deze stap vanuit haar overtuiging dat sport bijdraagt aan een gezonde samenleving. De basis voor een goed sportklimaat wordt gelegd bij de georganiseerde sport, die KHN met dit partnership steunt.

Hart voor sport
"Sportbonden en sportverenigingen vormen de basis voor sportend Nederland. Wij hebben hart voor de sport en vinden het belangrijk om daar een bijdrage aan te leveren", aldus Lodewijk van der Grinten, directeur van KHN.
Horeca en sport is voor Koninklijke Horeca Nederland een logische combinatie. Voor een gezonde levensstijl zijn genieten, beleven en bewegen van groot belang. Deze aspecten komen zowel in horeca als sport terug. Koninklijke Horeca Nederland heeft acht jaar geleden mede daarom besloten een nieuwe sector op te richten; Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur. "De horeca is letterlijk topsport", aldus Ruud Vismans, voorzitter van deze sector.

Horeca en sport gaan samen
Koninklijke Horeca Nederland hoopt met het partnerschap haar medewerkers en ondernemers te inspireren. Lodewijk van der Grinten: "Sport levert ook een bijdrage aan de horeca. Denk maar aan de vele sportevenementen zoals het WK voetbal, die Nederlanders massaal met z’n allen kijken in de horeca. De horeca werkt daarom graag samen met de sport. Bijvoorbeeld door via Sport & Zaken advies te geven aan sportorganisaties."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: