KHN vernieuwt online reserveringsplatform BookDinners

9 juli 2018 | David Bakker
KHN vernieuwt online reserveringsplatform BookDinners<

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het online reserveringsplatform BookDinners helemaal vernieuwd. Samen met alle partners, waaronder de oprichters van Couverts (Paul Wiertz en Michiel Huisman) presenteren we vandaag, maandag 9 juli, een compleet vernieuwde site. BookDinners onderscheidt zich vanaf nu van andere reserveringssites door de persoonlijke insteek voor gasten. BookDinners is daarmee het eerste sociale restaurantplatform van Nederland dat restaurants en hun gasten met elkaar verbindt op basis van profiel en interesse. 
 
Relevantie voor consument, regie voor de restaurateur
Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Bijna alle restaurants zijn tegenwoordig online vindbaar en gasten kunnen overal heel gemakkelijk online een tafeltje boeken. De online concurrentie om de gast te verleiden is daardoor enorm groot. En ondertussen wordt het er voor de gast niet makkelijker of overzichtelijker op. Als je op bestaande reserveringsplatforms naar een restaurant zoekt, krijg je een enorme lijst met restaurants die vaak helemaal niet aansluiten bij je voorkeur. Dat doen we bij BookDinners vanaf nu anders. In samenwerking met de oprichters van Couverts, Paul Wiertz en Michiel Huisman, hebben we van BookDinners een uniek platform gemaakt waar de gast en zijn voorkeuren centraal staan. Op BookDinners krijgt iemand vanaf nu alleen de voor hem of haar relevante restaurants te zien. BookDinners is een platform van en voor restaurants. We rekenen geen kosten voor een reservering en daardoor kunnen we onafhankelijk de beste match laten zien voor een gast.”

Hoe werkt het vernieuwde BookDinners?

BookDinners.nl beschikt over een nieuw soort zoekmachine, die bestaat uit een interactieve set vragen. De gast geeft aan waar hij wil eten, met wie en waar hij zin in heeft. Vervolgens toont BookDinners alleen de restaurants die passen bij zijn voorkeuren: de gelegenheid, het gezelschap en de locatie. Dus als een gast bijvoorbeeld op zoek is naar een restaurant voor een zakelijke bespreking, op een locatie nabij de snelweg, met wifi en in de omgeving van zee, dan toont BookDinners alleen de aangesloten restaurants en strandpaviljoens die voldoen aan dat profiel. Natuurlijk kan de gast via het reserveringssystemen ook direct een tafeltje reserveren bij het restaurant van z’n keuze. 

Ook is het met BookDinners vanaf nu mogelijk om gegevens te bewaren. Gasten kunnen een gratis profiel aanmaken en hierin hun favoriete restaurants in een stad, bepaalde chef-koks of favoriete gerechten in een lijst opslaan, zoals ook bij Spotify mogelijk is. Lijsten van vrienden en/of influencers kunnen ook worden gevolgd en opgeslagen. De restaurants op deze lijsten worden vervolgens bij het zoeken als eerste resultaat weergegeven. Op deze manier kan BookDinners consumenten matchen aan bepaalde restaurants. 

Reviews die ertoe doen

Uniek aan het vernieuwde BookDinners is dat reviews niet langer de kern zijn van de rankings. Bij veel andere sites zie je dat mensen reserveren op basis van reviews. Alleen een review van een wildvreemde heeft een heel andere waarde dan een review van een vriend of een bekende. Bij BookDinners krijgt de mening van vrienden een belangrijke plek: als één van je vrienden een positieve ervaring heeft met een bepaald restaurant, dan zie jij die review terug in jouw overzicht. Gasten die zoeken naar een restaurant op BookDinners, zien niet alleen het cijfer van de review, maar ook of zijn vrienden op BookDinners het restaurant aanbevelen. Zo kunnen ze eenvoudig en heel gericht een keuze maken voor het restaurant van hun keuze en daar direct een tafeltje reserveren. 

BookDinners en haar partners

BookDinners is een nieuw branche-initiatief van KHN, SHK (Samenwerkende Horeca Ketens), BookDinners (online-platform), CPI (Centrum voor Publieke Innovatie), HorecaDNA en de software-partners Etender, TheNextTable, BonChef.nl, booq Tafelreservering, Formitable, WeReserve, en Resengo. 

Het platform staat open voor nieuwe partners. KHN stelt daarbij als voorwaarde dat het platform in het belang van de restaurants blijft opereren ten aanzien van de prijsstelling, vindbaarheid en eerlijke reviews van echte gasten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: