KHN vernieuwt online reserveringsplatform BookDinners

9 juli 2018 | David Bakker
KHN vernieuwt online reserveringsplatform BookDinners<

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het online reserveringsplatform BookDinners helemaal vernieuwd. Samen met alle partners, waaronder de oprichters van Couverts (Paul Wiertz en Michiel Huisman) presenteren we vandaag, maandag 9 juli, een compleet vernieuwde site. BookDinners onderscheidt zich vanaf nu van andere reserveringssites door de persoonlijke insteek voor gasten. BookDinners is daarmee het eerste sociale restaurantplatform van Nederland dat restaurants en hun gasten met elkaar verbindt op basis van profiel en interesse. 
 
Relevantie voor consument, regie voor de restaurateur
Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Bijna alle restaurants zijn tegenwoordig online vindbaar en gasten kunnen overal heel gemakkelijk online een tafeltje boeken. De online concurrentie om de gast te verleiden is daardoor enorm groot. En ondertussen wordt het er voor de gast niet makkelijker of overzichtelijker op. Als je op bestaande reserveringsplatforms naar een restaurant zoekt, krijg je een enorme lijst met restaurants die vaak helemaal niet aansluiten bij je voorkeur. Dat doen we bij BookDinners vanaf nu anders. In samenwerking met de oprichters van Couverts, Paul Wiertz en Michiel Huisman, hebben we van BookDinners een uniek platform gemaakt waar de gast en zijn voorkeuren centraal staan. Op BookDinners krijgt iemand vanaf nu alleen de voor hem of haar relevante restaurants te zien. BookDinners is een platform van en voor restaurants. We rekenen geen kosten voor een reservering en daardoor kunnen we onafhankelijk de beste match laten zien voor een gast.”

Hoe werkt het vernieuwde BookDinners?

BookDinners.nl beschikt over een nieuw soort zoekmachine, die bestaat uit een interactieve set vragen. De gast geeft aan waar hij wil eten, met wie en waar hij zin in heeft. Vervolgens toont BookDinners alleen de restaurants die passen bij zijn voorkeuren: de gelegenheid, het gezelschap en de locatie. Dus als een gast bijvoorbeeld op zoek is naar een restaurant voor een zakelijke bespreking, op een locatie nabij de snelweg, met wifi en in de omgeving van zee, dan toont BookDinners alleen de aangesloten restaurants en strandpaviljoens die voldoen aan dat profiel. Natuurlijk kan de gast via het reserveringssystemen ook direct een tafeltje reserveren bij het restaurant van z’n keuze. 

Ook is het met BookDinners vanaf nu mogelijk om gegevens te bewaren. Gasten kunnen een gratis profiel aanmaken en hierin hun favoriete restaurants in een stad, bepaalde chef-koks of favoriete gerechten in een lijst opslaan, zoals ook bij Spotify mogelijk is. Lijsten van vrienden en/of influencers kunnen ook worden gevolgd en opgeslagen. De restaurants op deze lijsten worden vervolgens bij het zoeken als eerste resultaat weergegeven. Op deze manier kan BookDinners consumenten matchen aan bepaalde restaurants. 

Reviews die ertoe doen

Uniek aan het vernieuwde BookDinners is dat reviews niet langer de kern zijn van de rankings. Bij veel andere sites zie je dat mensen reserveren op basis van reviews. Alleen een review van een wildvreemde heeft een heel andere waarde dan een review van een vriend of een bekende. Bij BookDinners krijgt de mening van vrienden een belangrijke plek: als één van je vrienden een positieve ervaring heeft met een bepaald restaurant, dan zie jij die review terug in jouw overzicht. Gasten die zoeken naar een restaurant op BookDinners, zien niet alleen het cijfer van de review, maar ook of zijn vrienden op BookDinners het restaurant aanbevelen. Zo kunnen ze eenvoudig en heel gericht een keuze maken voor het restaurant van hun keuze en daar direct een tafeltje reserveren. 

BookDinners en haar partners

BookDinners is een nieuw branche-initiatief van KHN, SHK (Samenwerkende Horeca Ketens), BookDinners (online-platform), CPI (Centrum voor Publieke Innovatie), HorecaDNA en de software-partners Etender, TheNextTable, BonChef.nl, booq Tafelreservering, Formitable, WeReserve, en Resengo. 

Het platform staat open voor nieuwe partners. KHN stelt daarbij als voorwaarde dat het platform in het belang van de restaurants blijft opereren ten aanzien van de prijsstelling, vindbaarheid en eerlijke reviews van echte gasten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: