KHN op weg naar een nieuwe cao horeca

8 februari 2012 |
KHN op weg naar een nieuwe cao horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet de horeca vernieuwen. Meegaan in verbeteren en verduurzamen. Dat geldt ook voor arbeidsverhoudingen. Investeren in personeel dat het ook wil verdienen. Voor kwaliteit betalen. Dat
moet meer omzet per werkende opleveren. Geen discussies over werkende die telkens teveel kosten. De trend van omzet met weer minder bedrijfsresultaat moet worden doorbroken. Inzet moet resultaat opleveren. Dat zal voor KHN ook de meetlat zijn voor het bereiken van overeenstemming in het lopende cao-overleg.

Meer kosten bij minder beschikbaarheid
Vakbonden hebben inmiddels veel voorstellen gedaan voor een nieuwe cao. Gelegd naast de KHN-meetlat blijken veel voorstellen meer loonkosten op te leveren bij minder beschikbaarheid. Bij dezelfde omzet minder bedrijfsresultaat.

Verwachtingen temperen
Vakbonden zetten in op direct resultaat: vervallen van de cao-mogelijkheid van 6 contracten bepaalde tijd in 5 jaren, vervallen van alle jeugdlonen, hogere aanvangslonen in de loongroepen, forse loonronde voor iedereen, meer invloed van de werknemer op zijn inzetbaarheid, zoals elke maand een verplicht vrij weekend met een zondag.

Kwaliteit terugverdienen
KHN heeft nog geen concrete cao-voorstellen gedaan om eerst goed over de visie en inzichten te kunnen overleggen. Een cao moet immers toevoegen aan het renderen van de onderneming. Dat betekent ook betalen voor kwaliteit die zich moet kunnen terugverdienen.

Naar elkaar luisteren
De verwachtingen bij vakbonden zijn blijkbaar hoog. Omzetten, prijzen en marges bij horecawerkgevers staan onder grote druk. KHN en vakbonden moeten dan eerst goed naar elkaar luisteren om gezamenlijk te kunnen afwegen wat wel en niet kan.

Inzetten op cao-resultaat en rust
De cao horeca kent een gematigde loonontwikkeling en het kenmerk is flexibiliteit en inzetbaarheid. De loontabel kan nu best worden aangepast, zowel de basislonen als de eindlonen.

Afspraken maken
KHN gaat discussie over vakvolwassen met een cao-beloning niet uit de weg. Vakvolwassen is echter geen kwestie van alleen leeftijd. Het gaat over vakbekwaamheid, competenties, ervaring en inzetbaarheid om de bedrijfsfunctie goed te vervullen. Daarvoor zijn criteria op te stellen en goede afspraken te maken.

Loon naar vakvolwassenheid
Daar staat tegenover dat je ook moet afspreken wat de beloning is als niet aan de criteria van 'vakvolwassen' wordt voldaan. Dan geldt geen cao-loongebouw, maar het wettelijke minimumloon met de geldende wettelijke jeugdloonpercentages. Je moet wel afspraken maken over het opbouwen van de benodigde ervaringstijd en de inspanningen die werkgever en werknemer van elkaar verwachten om wel aan de criteria van vakvolwassen te gaan voldoen.

Prestatie moet worden verdiend
KHN ziet de jaarlijkse beoordeling als het moment van evaluatie van het jaar en werkafspraken voor het komende jaar. De prestatieverhoging is compensatie voor de kwaliteit van geleverde werkzaamheden en de inflatie. Het moet worden verdiend.

Belonen naar presteren
Niet beoordelen door de werkgever geeft de werknemer automatisch recht op een vaste prestatieverhoging totdat het eindloon van de cao-loongroep is bereikt. Dat prikkelt beoordelen en belonen naar presteren.

Zo’n systematiek, ontwikkelmodel, is noodzakelijk om de loonkostenontwikkeling te kunnen beheersen en tegelijk kwaliteit te betalen.

Uitwerken cao-afspraken 2010
Over vakvolwassen beloning en ontwikkelcontracten met prestatieverhogingen is op basis van de cao-afspraken uit 2010 regelmatig met vakbonden gesproken. Dat heeft echter nog geen modellen opgeleverd die direct kunnen worden ingevoerd. Daarvoor verschilden partijen nog teveel van inzicht over allerlei praktische uitwerkingen.

Cao-overleg
Het cao-proces kent op 8 en 16 februari 2012 overleg. Dat wordt vervolgd in de tweede helft van maart 2012. KHN houdt u op de hoogte via ww.khn.nl

Raadpleeg www.cbsvooruwbedrijf.nl voor een snelle benchmark. Snel zien of uw onderneming boven of onder de gemiddelde waarden presteert.
Zie www.referentiefunctieshoreca.nl voor een overzicht van taken en prestatiegebieden van de verschillende horecafuncties.
Hoe steekt de huidige cao in elkaar. Klik bovenaan de pagina op DOWNLOADS om de cao voor het horeca- een aanverwante bedrijf te raadplegen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: