KHN op weg naar een nieuwe cao horeca

8 februari 2012 |
KHN op weg naar een nieuwe cao horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet de horeca vernieuwen. Meegaan in verbeteren en verduurzamen. Dat geldt ook voor arbeidsverhoudingen. Investeren in personeel dat het ook wil verdienen. Voor kwaliteit betalen. Dat
moet meer omzet per werkende opleveren. Geen discussies over werkende die telkens teveel kosten. De trend van omzet met weer minder bedrijfsresultaat moet worden doorbroken. Inzet moet resultaat opleveren. Dat zal voor KHN ook de meetlat zijn voor het bereiken van overeenstemming in het lopende cao-overleg.

Meer kosten bij minder beschikbaarheid
Vakbonden hebben inmiddels veel voorstellen gedaan voor een nieuwe cao. Gelegd naast de KHN-meetlat blijken veel voorstellen meer loonkosten op te leveren bij minder beschikbaarheid. Bij dezelfde omzet minder bedrijfsresultaat.

Verwachtingen temperen
Vakbonden zetten in op direct resultaat: vervallen van de cao-mogelijkheid van 6 contracten bepaalde tijd in 5 jaren, vervallen van alle jeugdlonen, hogere aanvangslonen in de loongroepen, forse loonronde voor iedereen, meer invloed van de werknemer op zijn inzetbaarheid, zoals elke maand een verplicht vrij weekend met een zondag.

Kwaliteit terugverdienen
KHN heeft nog geen concrete cao-voorstellen gedaan om eerst goed over de visie en inzichten te kunnen overleggen. Een cao moet immers toevoegen aan het renderen van de onderneming. Dat betekent ook betalen voor kwaliteit die zich moet kunnen terugverdienen.

Naar elkaar luisteren
De verwachtingen bij vakbonden zijn blijkbaar hoog. Omzetten, prijzen en marges bij horecawerkgevers staan onder grote druk. KHN en vakbonden moeten dan eerst goed naar elkaar luisteren om gezamenlijk te kunnen afwegen wat wel en niet kan.

Inzetten op cao-resultaat en rust
De cao horeca kent een gematigde loonontwikkeling en het kenmerk is flexibiliteit en inzetbaarheid. De loontabel kan nu best worden aangepast, zowel de basislonen als de eindlonen.

Afspraken maken
KHN gaat discussie over vakvolwassen met een cao-beloning niet uit de weg. Vakvolwassen is echter geen kwestie van alleen leeftijd. Het gaat over vakbekwaamheid, competenties, ervaring en inzetbaarheid om de bedrijfsfunctie goed te vervullen. Daarvoor zijn criteria op te stellen en goede afspraken te maken.

Loon naar vakvolwassenheid
Daar staat tegenover dat je ook moet afspreken wat de beloning is als niet aan de criteria van 'vakvolwassen' wordt voldaan. Dan geldt geen cao-loongebouw, maar het wettelijke minimumloon met de geldende wettelijke jeugdloonpercentages. Je moet wel afspraken maken over het opbouwen van de benodigde ervaringstijd en de inspanningen die werkgever en werknemer van elkaar verwachten om wel aan de criteria van vakvolwassen te gaan voldoen.

Prestatie moet worden verdiend
KHN ziet de jaarlijkse beoordeling als het moment van evaluatie van het jaar en werkafspraken voor het komende jaar. De prestatieverhoging is compensatie voor de kwaliteit van geleverde werkzaamheden en de inflatie. Het moet worden verdiend.

Belonen naar presteren
Niet beoordelen door de werkgever geeft de werknemer automatisch recht op een vaste prestatieverhoging totdat het eindloon van de cao-loongroep is bereikt. Dat prikkelt beoordelen en belonen naar presteren.

Zo’n systematiek, ontwikkelmodel, is noodzakelijk om de loonkostenontwikkeling te kunnen beheersen en tegelijk kwaliteit te betalen.

Uitwerken cao-afspraken 2010
Over vakvolwassen beloning en ontwikkelcontracten met prestatieverhogingen is op basis van de cao-afspraken uit 2010 regelmatig met vakbonden gesproken. Dat heeft echter nog geen modellen opgeleverd die direct kunnen worden ingevoerd. Daarvoor verschilden partijen nog teveel van inzicht over allerlei praktische uitwerkingen.

Cao-overleg
Het cao-proces kent op 8 en 16 februari 2012 overleg. Dat wordt vervolgd in de tweede helft van maart 2012. KHN houdt u op de hoogte via ww.khn.nl

Raadpleeg www.cbsvooruwbedrijf.nl voor een snelle benchmark. Snel zien of uw onderneming boven of onder de gemiddelde waarden presteert.
Zie www.referentiefunctieshoreca.nl voor een overzicht van taken en prestatiegebieden van de verschillende horecafuncties.
Hoe steekt de huidige cao in elkaar. Klik bovenaan de pagina op DOWNLOADS om de cao voor het horeca- een aanverwante bedrijf te raadplegen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: