Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen

13 oktober 2017 | Thijs Jacobs
Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen<

Donderdag 12 oktober 2017 was de tweede ronde van de cao onderhandelingen. Met de opstelling van FNV Horeca gaat het volgens de KHN onderhandelingsdelegatie niet lukken om snel het huidige KHN Model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) om te zetten in een nieuwe horeca cao die voor iedereen in de horeca (leden en niet leden van KHN) gaat gelden.

Doel van KHN is om snel te komen tot een cao die voor iedereen als bodem gaat gelden en die dus in de hele horeca eerlijke voorwaarden regelt voor eerlijk werk. Zodat medewerkers hun werkgever daarop kunnen aanspreken.

Looneisen

FNV Horeca houdt vast aan irreële looneisen, terugwerkende kracht, ingewikkelde verrekeningen en dubbele loonsverhogingen voor KHN-leden die op dit moment het AVR volgen. Daarmee legt FNV Horeca de last vooral bij KHN-leden, aldus de KHN-delegatie. Het doel om snel tot een cao te komen en om ook op korte termijn met een sociale agenda voor de toekomst te starten, kan dan niet worden bereikt.

KHN, FNV Horeca en CNV Vakmensen spraken deze zomer af om te gaan onderhandelen over het omzetten van het AVR naar een horeca cao met een regeling voor seizoenswerk en invalwerk en een aanpassing van de lonen. Dat kan alleen slagen als de lasten ervan evenwichtig in de tijd (en dus niet met terugwerkende kracht) en over alle werkgevers worden verdeeld. De KHN-delegatie blijft zich daarvoor inzetten.

Maatwerk

Daarnaast was en is het uitgangspunt van KHN dat ook met een nieuwe horeca cao maatwerk voor individuele horecaondernemers mogelijk moet zijn. Tijdens eerdere gesprekken heeft KHN dat meerdere keren benadrukt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: