Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen

13 oktober 2017 | Thijs Jacobs
Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen<

Donderdag 12 oktober 2017 was de tweede ronde van de cao onderhandelingen. Met de opstelling van FNV Horeca gaat het volgens de KHN onderhandelingsdelegatie niet lukken om snel het huidige KHN Model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) om te zetten in een nieuwe horeca cao die voor iedereen in de horeca (leden en niet leden van KHN) gaat gelden.

Doel van KHN is om snel te komen tot een cao die voor iedereen als bodem gaat gelden en die dus in de hele horeca eerlijke voorwaarden regelt voor eerlijk werk. Zodat medewerkers hun werkgever daarop kunnen aanspreken.

Looneisen

FNV Horeca houdt vast aan irreële looneisen, terugwerkende kracht, ingewikkelde verrekeningen en dubbele loonsverhogingen voor KHN-leden die op dit moment het AVR volgen. Daarmee legt FNV Horeca de last vooral bij KHN-leden, aldus de KHN-delegatie. Het doel om snel tot een cao te komen en om ook op korte termijn met een sociale agenda voor de toekomst te starten, kan dan niet worden bereikt.

KHN, FNV Horeca en CNV Vakmensen spraken deze zomer af om te gaan onderhandelen over het omzetten van het AVR naar een horeca cao met een regeling voor seizoenswerk en invalwerk en een aanpassing van de lonen. Dat kan alleen slagen als de lasten ervan evenwichtig in de tijd (en dus niet met terugwerkende kracht) en over alle werkgevers worden verdeeld. De KHN-delegatie blijft zich daarvoor inzetten.

Maatwerk

Daarnaast was en is het uitgangspunt van KHN dat ook met een nieuwe horeca cao maatwerk voor individuele horecaondernemers mogelijk moet zijn. Tijdens eerdere gesprekken heeft KHN dat meerdere keren benadrukt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: