KHN en SVO starten met Asian Food Academy

15 augustus 2014 |
KHN en SVO starten met Asian Food Academy

KHN start deze maand met SVO vakopleiding food een academie voor de Aziatische horeca. Hiermee wordt het mogelijk om koks en andere geïnteresseerden te scholen voor de Aziatische keuken.
Vandaag hebben KHN directeur Lodewijk van der Grinten, Willem Man namens de Aziatische horecaondernemers en commercieel manager SVO Jan Willem Sipma de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Tekort
Met de Asian food academy spelen de partners in op het tekort aan Aziatische koks met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Op 21 augustus wordt gestart met de training Nasi-Bami kok die wordt gegeven door ervaren koks uit de Aziatische keuken en SVO-trainers.

Training Nasi-Bami kok
De unieke training is bedoeld voor Nederlandse koks en aankomend koks die in korte tijd worden bijgeschoold tot kok voor eenvoudige, Aziatische gerechten. Tijdens de training Nasi-Bami kok leren deelnemers de basis over de Aziatische keuken. De training wordt gegeven op de SVO-locatie in Best. Bij succes wordt de training voortgezet op meerdere SVO-locaties in het land, waarmee landelijke dekking is gegarandeerd. Ambitie is om op termijn het opleidingsaanbod uit te breiden tot het niveau van specialiteitenkok.

Chinese horecaondernemers als klankbord
"De vraag naar een echt Aziatische koksopleiding komt vanuit de branche", vertelt algemeen directeur KHN, Lodewijk van der Grinten. "Hierin voorzien we echt in de behoeften van de Aziatische horecaondernemers. We weten hoe dringend de vraag naar koks voor met name de Chinese specialiteitenkeuken is. Dit komt onder andere door de veranderde wet- en regelgeving waarmee het verkrijgen van een Gecombineerde Vergunning Verblijf en Arbeid (GVVA; voorheen tewerkstellingsvergunning) voor een kok uit Azië is bemoeilijkt. Samen met een aantal ondernemers van Chinese specialiteitenrestaurants is de vraag zorgvuldig in kaart gebracht. SVO heeft alle wensen omgezet in een korte maar intensieve training. De fastservicebedrijven gingen de Aziatische bedrijven al voor. Zij zetten eerder met SVO succesvol een eigen opleidingslijn op."

Meer lezen over de Aziatische keuken? Klik hier!




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: