KHN en SVO starten met Asian Food Academy

15 augustus 2014 |
KHN en SVO starten met Asian Food Academy

KHN start deze maand met SVO vakopleiding food een academie voor de Aziatische horeca. Hiermee wordt het mogelijk om koks en andere geïnteresseerden te scholen voor de Aziatische keuken.
Vandaag hebben KHN directeur Lodewijk van der Grinten, Willem Man namens de Aziatische horecaondernemers en commercieel manager SVO Jan Willem Sipma de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Tekort
Met de Asian food academy spelen de partners in op het tekort aan Aziatische koks met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Op 21 augustus wordt gestart met de training Nasi-Bami kok die wordt gegeven door ervaren koks uit de Aziatische keuken en SVO-trainers.

Training Nasi-Bami kok
De unieke training is bedoeld voor Nederlandse koks en aankomend koks die in korte tijd worden bijgeschoold tot kok voor eenvoudige, Aziatische gerechten. Tijdens de training Nasi-Bami kok leren deelnemers de basis over de Aziatische keuken. De training wordt gegeven op de SVO-locatie in Best. Bij succes wordt de training voortgezet op meerdere SVO-locaties in het land, waarmee landelijke dekking is gegarandeerd. Ambitie is om op termijn het opleidingsaanbod uit te breiden tot het niveau van specialiteitenkok.

Chinese horecaondernemers als klankbord
"De vraag naar een echt Aziatische koksopleiding komt vanuit de branche", vertelt algemeen directeur KHN, Lodewijk van der Grinten. "Hierin voorzien we echt in de behoeften van de Aziatische horecaondernemers. We weten hoe dringend de vraag naar koks voor met name de Chinese specialiteitenkeuken is. Dit komt onder andere door de veranderde wet- en regelgeving waarmee het verkrijgen van een Gecombineerde Vergunning Verblijf en Arbeid (GVVA; voorheen tewerkstellingsvergunning) voor een kok uit Azië is bemoeilijkt. Samen met een aantal ondernemers van Chinese specialiteitenrestaurants is de vraag zorgvuldig in kaart gebracht. SVO heeft alle wensen omgezet in een korte maar intensieve training. De fastservicebedrijven gingen de Aziatische bedrijven al voor. Zij zetten eerder met SVO succesvol een eigen opleidingslijn op."

Meer lezen over de Aziatische keuken? Klik hier!




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: