KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

26 februari 2020 | Thijs Jacobs

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de eerste test van Chickenless Crispy Tenders in Nederland.

KFC nu óók voor vegetariërs

“KFC is er voor iedereen, van truckers tot miljonairs. Zo luidt de uitspraak van oprichter Colonel Harland Sanders. Daarom ben ik heel trots dat KFC nu een KFC-waardige vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze zoals KFC betaamt” vertelt Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe. Op 9 maart wordt de Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC menu. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. Dit maakt de KFC Chickenless Chicken Burger net zo smaakvol als de KFC Original Burger. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

Chickenless Crispy Tenders Test

KFC Binnenwegplein in Rotterdam, dat van 9 t/m 15 maart het eerste en enige volledig vegetarische KFC restaurant ter wereld zal zijn, is tevens de testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden, waardoor gasten als eerste kennis kunnen maken met de mogelijke toekomstige toevoeging aan het vegetarische portfolio van KFC. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Bezoek de enige vegetarische KFC ter wereld

De enige vegetarische KFC ter wereld bezoeken? Dat kan alleen van 9 t/m 15 maart, van 10:00-23:00 uur, aan het Binnenwegplein 68 te Rotterdam. Laat je verrassen door het uitgebreide vegetarische menu, dat bestaat uit Chickenless Fingerfood, Chickenless Burger & Chickenless Ricebowl, Wrap, Chickenless Boxmeals en Chickenless Bucket.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: