Keukengeheimen: Il gelato del marchese

15 december 2015 |
Keukengeheimen: Il gelato del marchese

Het is niet ongewoon voor patissiers in Frankrijk om samen te werken met parfumeurs. Zo werkte het team van Il gelato del marchese
samen met Annick Goutal, en ontwikkelde een ijssmaak die aansluit op een parfum genaamd petite cherie. Veronika Pinzuti, eigenaresse van de ijssalon heeft grootste plannen met de zaak, die zich een van de chicste ijssalons van Frankrijk mag noemen.



Kwaliteit
Achter de fantastische gestylde vitrines liggen de beste soorten ijssmaken die ik heb kunnen vinden in Frankrijk. In een nabijgelegen straat vind je ijsketen Grom, die eigenlijk in het niet valt als je Il gelato del marchese bezoekt. Het feestje begint al met een huisgemaakt hoorntje dat knispert bij de eerste hap, en de romige smaak van het parmezaanijs dat langs het hoorntje druipt. Gekke smaak zou je misschien denken, maar het kan nog veel avontuurlijker. Mosterd, gorgonzola en ricotta zijn een paar voorbeelden van de 18 smaken die bestaan uit sorbets, zoet romig ijs en hartige soorten. De sorbets zijn kleine fruitexplosies die niet te zoet smaken, en dat is dan ook te danken aan het lage suikerpercentage van 20 procent. Er wordt zo veel mogelijk gebouwd op de krachten van de natuur, en het daarbijbehorende fruit.



Met de hand afgewassen
Het servies dat Veronika in een van de antiekmarkten in Parijs vond wordt met de hand afgewassen achter de naastgelegen theesalon. En daar is ook weer een extra personeelslid voor nodig. Dat bereken je door in de kosten, en men schroomt niet om daar heel af en toe opmerkingen over te maken bij een bezoek. Want de rekening valt niet laag uit bij het nuttigen van een ijsje voor menig passant. Maar wat wil je: elke week vers ijs naar receptuur en een idee van ijskoning Marco Radicioni, die in Italie meerdere malen prijzen won voor zijn delicatessen. En dat in hartje Parijs.


Marina de Massicac
Over Keukengeheimen
Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam als freelance kok. In haar rubriek ‘Keukengeheimen’ spreekt ze met internationale keukensterren. Deze keer bezocht ze in Parijs de luxe ijssalon Il gelato del marchese.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: