Keukengeheimen: Il gelato del marchese

15 december 2015
Keukengeheimen: Il gelato del marchese

Het is niet ongewoon voor patissiers in Frankrijk om samen te werken met parfumeurs. Zo werkte het team van Il gelato del marchese
samen met Annick Goutal, en ontwikkelde een ijssmaak die aansluit op een parfum genaamd petite cherie. Veronika Pinzuti, eigenaresse van de ijssalon heeft grootste plannen met de zaak, die zich een van de chicste ijssalons van Frankrijk mag noemen.



*Kwaliteit*
Achter de fantastische gestylde vitrines liggen de beste soorten ijssmaken die ik heb kunnen vinden in Frankrijk. In een nabijgelegen straat vind je ijsketen Grom, die eigenlijk in het niet valt als je Il gelato del marchese bezoekt. Het feestje begint al met een huisgemaakt hoorntje dat knispert bij de eerste hap, en de romige smaak van het parmezaanijs dat langs het hoorntje druipt. Gekke smaak zou je misschien denken, maar het kan nog veel avontuurlijker. Mosterd, gorgonzola en ricotta zijn een paar voorbeelden van de 18 smaken die bestaan uit sorbets, zoet romig ijs en hartige soorten. De sorbets zijn kleine fruitexplosies die niet te zoet smaken, en dat is dan ook te danken aan het lage suikerpercentage van 20 procent. Er wordt zo veel mogelijk gebouwd op de krachten van de natuur, en het daarbijbehorende fruit.



*Met de hand afgewassen*
Het servies dat Veronika in een van de antiekmarkten in Parijs vond wordt met de hand afgewassen achter de naastgelegen theesalon. En daar is ook weer een extra personeelslid voor nodig. Dat bereken je door in de kosten, en men schroomt niet om daar heel af en toe opmerkingen over te maken bij een bezoek. Want de rekening valt niet laag uit bij het nuttigen van een ijsje voor menig passant. Maar wat wil je: elke week vers ijs naar receptuur en een idee van ijskoning Marco Radicioni, die in Italie meerdere malen prijzen won voor zijn delicatessen. En dat in hartje Parijs.


~Marina de Massicac~
*Over Keukengeheimen*
Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam als freelance kok. In haar rubriek ‘Keukengeheimen’ spreekt ze met internationale keukensterren. Deze keer bezocht ze in Parijs de luxe ijssalon Il gelato del marchese.

Overig nieuws