Uit onderzoek van Rank a Brand
een vergelijksite voor duurzame merken, blijkt dat veel restaurantketens in Nederland nauwelijks
bezig zijn met duurzaamheid
Slechts twee ketens scoren een voldoende.
Ikea en La Place
Ikea
Restaurant en "La Place":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=la+place&x=zoeken scoren het hoogst en krijgen daarmee een C-label, wat betekent dat ze redelijk op weg zijn naar duurzaamheid. Toch is er nog steeds ruimte voor verbetering. La Place won in 2013 nog de "Rank a Brand award":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/la-place-wint-rank-a-brand-award-19244/.
McDonald's
McDonald's
en "Subway":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=subway&x=zoeken krijgen allebei een D-label. Dit houdt in dat er nog flinke verbeteringen plaats moeten vinden. Burger King, KFC, Domino's Pizza, New York Pizza, "Vapiano":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=vapiano&x=zoeken, Pizza Hut, Van der Valk en AC Restaurants krijgen allemaal het laagste E-label. Ze verschaffen een beperkte hoeveelheid informatie over hun beleid met betrekking tot duurzaamheid.
Mirte Bouman
Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!