Ken jij dé F&B Professional 2018?

2 oktober 2017 | Thijs Jacobs
Ken jij dé F&B Professional 2018?

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkte ook het bestuur van de AF&BM het afgelopen jaar in het grote aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het teken van de zoektocht naar deze professional, die zowel binnen het vakgebied als daarbuiten zorgt voor de nodige vernieuwing en ontwikkelingen. Zo ook dit jaar!

Nomineren

Vanaf vandaag kun jij jouw favoriete F&B Professional opgeven voor deze felbegeerde titel. Dit doe je door het formulier in te vullen op de AF&BM website. Wij zoeken degene die zowel binnen het vakgebied als daarbuiten zorgt (en heeft gezorgd) voor de nodige vernieuwing en ontwikkelingen op food and beverage gebied! Tijdens de bijeenkomst 'Sport en leiderschap' op 11 december maakt voorzitter René Giel de genomineerden bekend. Daarna nemen deze professionals het in aanloop naar de Horecava tegen elkaar op. Alleen de drie genomineerden met de meeste stemmen (stemmen kan alleen via AFBM.nl) krijgen de kans om zich aan de vakjury te presenteren. Waarna tijdens het jaargala, op 3 februari, één van de drie zich F&B Professional of the Year mag noemen!

Vakjury 2018

Het eerste jurylid van 2018 kunnen we hierbij bekend maken. Afgelopen jaar maakte één F&B Professional het onderscheid ten opzichte van de andere finalisten. De jury van 2017: “Maurice streeft ernaar om niet alleen de optimale beleving neer te zetten voor zijn gasten, hij maakt het persoonlijk. Hij maakte indruk met zijn concept, waarin hij voor zijn gasten elke keer een concept op maat weet te maken. Met zijn ‘profile dishes’, gerechten die passen bij iemands persoonlijkheid, verrast hij zijn gasten en maakt hij F&B relevant en passend. Met zijn tomeloze energie weet Maurice daarnaast anderen te enthousiasmeren en te blijven vernieuwen.” Wie Maurice van Rossum zullen vergezellen in de vakjury van dit jaar, wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Over Maurice


Maurice stuurt het Muntgebouw in Utrecht en de Mariënhof in Amersfoort operationeel aan. Deze locaties worden door de gasten met een 9,6 gewaardeerd. De explosieve groei van de locaties vergt veel aanpassingsvermogen van Maurice en zijn team. Hij weet als geen ander van een gebrek – zoals geen professionele keuken in het Muntgebouw - juist zijn kracht te maken en de centrale keuken in Amersfoort optimaal te laten renderen in kwaliteit en kwantiteit. Daarnaast heeft Maurice aan de wieg gestaan van twee opvallende concepten die dit jaar succesvol zijn gelanceerd. Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort en het banqueting concept ‘Alles uit de kast’ in Utrecht.

Hierbij de belangrijkste data nog een keer op een rijtje:

10 december - Uiterlijke datum waarop je vakgenoten kunt aanmelden;

11 december - Leiderschapsbijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt;

10 januari - Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt;

19 januari - Finalisten presenteren zich aan de vakjury;

3 februari - Bekendmaking F&B Professional 2018 tijdens het jaargala!

Kijk voor meer informatie op: www.afbm.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: