Katoele en Stegeman 'junior chef of the year'

21 november 2014 |
Katoele en Stegeman 'junior chef of the year'<

Analdo Katoele en Julian Stegeman, beide 17 jaar, hebben als keukenbrigade de titel ‘Junior Chef of the year’ in de wacht gesleept. De
studenten van de koksopleiding van het Alfa-college in Hardenberg hebben afgelopen woensdag een topprestatie neergezet tijdens de landelijke kookwedstrijd in het Miele Inspirience Center in Vianen.

Hoog niveau
Rick van der Boor (18) en Dylan Grendelman (17) ook van de locatie Hardenberg behaalden een derde plaats. "Het niveau lag erg hoog, wij zijn dan ook ontzettend trots op onze studenten", vertelt begeleidend docent Bert Grondman. De prijswinnaars ontvingen een trofee en een certificaat. Analdo en Julian ontvingen een gesigneerd kookboek van Jeroen Robberegt als extraatje.

Studenten Horeca Hardenberg en Hoogeveen
Aan de wedstrijd van Unilever namen zowel studenten van het Alfa-college uit Hardenberg als Hoogeveen deel. De koks in opleiding in de keuken en de studenten van de opleiding horeca ondernemer manager in de bediening. De studenten werden gecoacht door docenten Bert Grondman en Tiemen Doeven. De keuken- en bedieningsbrigade werden apart beoordeeld door een vakkundige jury. In totaal waren er dertien teams van zeven scholen aanwezig.

De opdracht
De keukenbrigade kreeg als opdracht om een driegangenmenu te maken met vier kilo zeebaars. Per gang werd er gevraagd om een andere techniek. Zo’n drie maanden geleden zijn de studenten begonnen met trainen. Er werd veel geoefend en waar nodig werden de gerechten bijgesteld. De nadruk bij de beoordeling lag op kooktechnieken, creativiteit, hygiëne, smaak en presentatie. De panna cotta van zeebaars die Arnaldo en Julian maakten werd door de jury omschreven als: 'Meesterkok-waardig!' Bij de bedieningsbrigade werd onder andere gelet op de vaardigheden bij het uitserveren, de vakinhoudelijke kennis van wijn en spijs, de vaktechnische vaardigheden, hygiëne en communicatie met de keuken/gasten.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: