Kanshebbers Innovation Award bekend

3 december 2012
Kanshebbers Innovation Award bekend

De nominaties voor de 13e Horecava Innovation Award zijn bekend. De jury heeft uit ruim 110 inzendingen zestien genomineerden benoemd die kans maken op een award.

*Categorieën*
De nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation. De vier categoriewinnaars worden op 7 januari bekendgemaakt tijdens het openingsprogramma van Horecava 2013. Zij maken tevens kans op de prestigieuze overall award. Alle nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 7 tot en met 10 januari 2013 in Amsterdam RAI.

*Categorie Food & Beverage*
• Fishion garnalen, dagverse tropische garnalen van eigen bodem, The Food Agency, Wageningen
• Bloempie, culinaire brood amuses, Bloempie, Amsterdam
• Potato Gratin & Rösti Rolls, verse aardappelproducten, Peka Kroef, Odiliapeel
• Bake Your Own, kant en klare deegplakken, Bak Speciaal, Nijkerk

*Categorie Interior & Design*
• Gacoli, buitenlampen op zonne-energie, Hemsson, Wierden
• rEvolution, liggend wijnglas, Vinice, Purmerend
• Mas Seat 1, terrasmeubel, Little Art Factory, Zierikzee
• RoXtable, wiebelvrij tafelonderstel, Invend, Arnhem

*Categorie Equipment & Services*
• 365Soup-Server, soep uit automaat, Vendinova Vending Solutions, Nieuwkuijk
• Spectank, schoonmaakunit voor grootkeuken, Spectank, Bathmen
• Compact Mobile Tap, compacte mobiele biertap, CoolCarré, Amsterdam
• Frylow, frituurolieverlengend apparaat, Frylow, Amsterdam

*Categorie Concepts & Co-Creation*
• Foodiebag, concept tegen voedselverspilling, VerdraaidGoed!, Delft
• Chummee, marketing via social media, Chummee, Amsterdam
• MobiBus, bus met werk- en vergaderplekken, P+R Facilitair, Nieuwegein
• YouGet, digitale spaarkaart via smartphone, YouGet, Den Haag

*Innoveren betekent investeren*
De jury kon ook dit jaar weer rekenen op een enorme diversiteit aan inzendingen. Het lager aantal inzendingen in vergelijking met editie 2012 (toen ruim 160) wijdt de jury aan de investeringen die gemoeid zijn met het ontwikkelen van innovaties, die onder de huidige economische omstandigheden steeds meer onder druk staan.

*Bewust ondernemen*
Wat deze editie verder opvalt, is de aandacht voor duurzaamheid. Juryvoorzitter Hugo Maat: "Bij het overgrote deel van de inzendingen is bij de ontwikkeling dan wel toepassing bewust rekening gehouden met de gevolgen voor mens en milieu. Een filosofie die naadloos aansluit op het thema van Horecava 2013: 'Bewust Ondernemen'. Komende editie zullen we dan ook weer een speciale aanmoedigingsprijs uitreiken voor een veelbelovende, duurzame inzending."

*Stemmen voor publieksprijs*
Vanaf begin december kan het publiek via de "Facebookpagina van de Horecava":https://www.facebook.com/horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs zal tijdens de Horecava worden uitgereikt. Wie meedoet, maakt kans op aantrekkelijke prijzen.

*Eerbetoon*
De 13e Horecava Innovation Award wordt mede opgedragen aan initiator en juryvoorzitter Karel de Vos die 15 september onverwacht overleed aan de gevolgen van hartfalen. De Vos (53) had een ongekende passie voor de horeca en heeft de jaarlijkse Horecava Innovation Award gemaakt tot een gerenommeerd evenement met landelijke impact.

~Frank Lindner~

Overig nieuws