Kandidaten voorronde Bocuse d’Or Nederland bekend

30 mei 2017 | Thijs Jacobs

Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een sterk deelnemersveld van ambitieuze koks. Zij gaan strijden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland. 

Aan de nationale finale Bocuse d’Or Nederland doen maximaal 5 deelnemers mee. Deze finale wordt op maandag 18 september 2017 gehouden op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Voorzitter Jonnie Boer: “Deze voorrondes zijn een begin van een nieuwe ronde voor de jonge culinaire talenten die we in Nederland hebben. Dit is echt een vakwedstrijd van het hoogste niveau, die doorzettingsvermogen en creativiteit verlangd van de kandidaten. Het belooft een spannende strijd te worden.”

De kandidaten

1.       Gert van der Heijden, landgoed Hotel Het Roode Koper* (Leuvenum)

2.       Jeroen van Brecht, restaurant, hotel en spa Savarin (Rijswijk)

3.       Kees Visser, restaurant Bij Kees (Zierikzee)

4.       Lars Drost, restaurant Ciel Bleu (Amsterdam)

5.       Marco van der Wijngaard, restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht)

6.       Niels Greefhorst, Slot Oostende (Goes)

7.       Randy Karman, restaurant Bord’eau (Amsterdam)

8.       Rémi Truijen, restaurant Bog (Den Haag)

9.       Robert van de Kolk, restaurant Perron 5, Hotel Haarhuis (Arnhem)

10.   Thomas Beekhuis, Paviljoen Sterrebos (Groningen)

De opdracht

SVH Meesterkok Marco Poldervaart is de wedstrijdleider van de voorronde. Het bestuur heeft ervoor gekozen om groenten dit jaar centraal te stellen met als thema ‘verfijning’. Het gerecht moet in zesvoud worden gepresenteerd met minimaal één bereiding van kalfsvlees, vier garnituren, waarvan één aardappel- of meelspijsgarnituur. De kandidaten krijgen in de wedstrijd 1,25 uur de tijd en vooraf is er 10 minuten de tijd om de meegebrachte materialen en producten klaar te zetten.

Bocuse d’Or

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. De winnaars plaatsen zich voor de nationale finale tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2017. De winnaar van de nationale finale plaatst zich voor de Europese finale in Turijn.

Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. Bocuse d’Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: