Kandidaten Columbus Trophy bekend

12 september 2014 |
Kandidaten Columbus Trophy bekend

Het jurytraject van de 11e editie van de Columbus Trophy is in volle gang. Op donderdag 28 augustus selecteerde de vakjury een 20-tal succesvolle
jonge ondernemers in de gastvrijheidsindustrie, die de komende maanden zullen meedingen naar de prijs.

Aanmoedigingsprijs
De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs, die ieder jaar wordt uitgereikt aan een succesvolle ondernemer die actief is als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept ontwikkeld heeft. In tegenstelling tot vergelijkbare awards in Europa, focust de Columbus Trophy niet alleen op het product of de dienst, maar vooral op de ondernemer er achter. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige ‘drive’ en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trophy is er, om juist die ondernemers een steuntje in de rug te geven en ze te stimuleren om door te zetten.
Top 20 kandidaten
De geselecteerde 20 kandidaten zullen een vragenlijst beantwoorden, een motivatiebrief schrijven en hun CV aanleveren. Vervolgens wordt door de vakjury een 10-tal finalisten gekozen. Deze finalisten reizen in november naar Maastricht, om zich te presenteren aan de jury. LIOF, hoofdsponsor van de Columbus Trophy, heeft 2 wildcards te vergeven. De bedrijven die deze wildcard ontvangen, zullen zich direct bij de top 10 voegen. De 10 finalisten krijgen de kans zich te presenteren in het Experience Center van Food Executive Europe (FXE), dat zal plaatsvinden op 9 en 10 februari 2015 in Maastricht. Daar zal ook de winnaar van de 11e editie van de Columbus Trophy bekend worden gemaakt.

Kandidatenlijst

1. Fritz Schneider (Denemarken)
Bedrijfsnaam: Biotrans Nordic
Product: Foodwaste processor

2. Matthijs Otto (Nederland)
Bedrijfsnaam: EattoMeet
Product: Aanschuif-dinerconcept in de horeca

3. Ruud Zanders (Nederland)
Bedrijfsnaam: Eiliny
Product: Vleesvervangers op basis van ei

4. Alex Klein (Nederland)
Bedrijfsnaam: Flammkuchen
Product: Food concept uit de Elzas

5. Konstantin Filtschew (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Freefii
Product: Wifi-concept in Duitse horecagelegenheden

6. Winfried van Roessel (Nederland)
Bedrijfsnaam: Friet Filter
Product: Filter voor friteuses

7. Ismail Curneyt Oktay (Verenigd Koninkrijk)
Bedrijfsnaam: Ico Catering
Product: Honeyspoon

8. Loek van Rooij (Nederland)
Bedrijfsnaam: Leroy Holland
Product: Waterfles met LED-verlichting

9. Michel Andeweg (Nederland)
Bedrijfsnaam: Inscentives Europe
Product: Design bedrijfsgeur concept

10. Henk Prenger (Nederland)
Bedrijfsnaam: Miracle Ice
Product: Binnen 2-3 minuten ijs maken in de Ice Pan

11. Rutger Bremer (Nederland)
Bedrijfsnaam: Momice
Product: Mobiele website voor evenementen

12. Lars Jonker (Nederland)
Bedrijfsnaam: Oaky
Product: Web-applicatie voor hotels

13. Igor Sleuwaegen (België)
Bedrijfsnaam: RestOCheck
Product: Applicatie en dashboard om gasttevredenheid te meten en managen

14. Dirk Roswandowicz (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Screenrent
Product: Verhuur van (LED)schermen

15. Jeannine Sok (Nederland)
Bedrijfsnaam: Sok Organisatie
Product: Gastologie Bordspel

16. Sven Henningsson (Zweden)
Bedrijfsnaam: Stabletable
Product: Zichzelf stabiliserende tafels

17. Stephan Di Gallo (Zwitserland)
Bedrijfsnaam: Tuck-Tuck
Product: Mobiel catering concept

18. Ad Pfennings (Nederland)
Bedrijfsnaam: V2C Gin
Product: Dutch Gin

19. Michiel Savelsbergh (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Variosmart
Product: Running water everywhere

20. Richard van Leest (Nederland)
Bedrijfsnaam: Winestep
Product: Winetrade & promotion platform for professionals


Meer lezen over de Columbus Trophy? Klik hier!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: