Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

19 april 2016 |
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale
vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest.

Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury

Overige juryleden
Behalve het bovengenoemde drietal, zullen ook een 'proefjury' en een 'keukenjury' de gerechten van de deelnemers beoordelen op presentatie, smaak, kookmethode, respect voor het product, originaliteit, hygiëne en duurzaamheid.

Proefjury
De proefjury bestaat uit verschillende topchefs van de deelnemende landen. Dit zijn:

• Rudolf Obauer, Restaurant-Hotel Obauer, Werfen -
Oostenrijk
• Peter Goosens, Hof Van Cleve, 3*, Kruishoutem - België
• Andre Tokev, Restaurant Andre, Sofia - Bulgarije
• Damir Crleni, Hotel Turist, 3*, Varazdin - Kroatië
• Francis Cardenau, Umami Le Sommelier, TBD - Denemarken
• Dimitri Demjanov, Restaurant Gloria/Culinary - Estland
• Pekka Terävä, Restaurant Olo, 1*, Helsinki - Finland
• François Adamski, Executive Chef at L’Imaginaire,
Terrasson - Frankrijk
• Patrick Jaros, Foodlook Studio GbmH, Keulen - Duitsland
• Szabina Szullo, Executive Chef at l’Onyx*, Boedapest -
Hongarije
• Sturla Birgirsson, Borg Restaurarn, Reykjavík - IJsland
• Giancarlo Perbellini, Casa Perbellini, Verona - Italië
• Jonnie Boer, De Librije, 3*, Zwolle - Nederland
• Lars-Erik Underthun, Feinschmecker, Oslo - Noorwegen
• Sergey Eroshenko, Chestnaya Kuhnya Restaurant, Moskou -
Rusland
• Adolfo Munoz, Restaurante Adolfo,Toledo - Spanje
• Henrik Norström, Lux Dag för Dag, Stockholm - Zweden
• Armin Fuchs, Professional School of Bienne - Zwitserland
• Rudolf G.P.M Van Nunen, Rudolf Restaurant, Istanbul -
Turkije
• Brian Turner, Bognor Regis, 1*,West Sussex - Verenigd Koninkrijk

Keukenjury
De keukenjury bestaat uit een selectie van teamcoaches. Deze jury wordt bepaald door loting. Deze jury focust op hygiëne, methodiek en duurzaamheid.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: