Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

19 april 2016 |
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend<

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale
vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest.

Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury

Overige juryleden
Behalve het bovengenoemde drietal, zullen ook een 'proefjury' en een 'keukenjury' de gerechten van de deelnemers beoordelen op presentatie, smaak, kookmethode, respect voor het product, originaliteit, hygiëne en duurzaamheid.

Proefjury
De proefjury bestaat uit verschillende topchefs van de deelnemende landen. Dit zijn:

• Rudolf Obauer, Restaurant-Hotel Obauer, Werfen -
Oostenrijk
• Peter Goosens, Hof Van Cleve, 3*, Kruishoutem - België
• Andre Tokev, Restaurant Andre, Sofia - Bulgarije
• Damir Crleni, Hotel Turist, 3*, Varazdin - Kroatië
• Francis Cardenau, Umami Le Sommelier, TBD - Denemarken
• Dimitri Demjanov, Restaurant Gloria/Culinary - Estland
• Pekka Terävä, Restaurant Olo, 1*, Helsinki - Finland
• François Adamski, Executive Chef at L’Imaginaire,
Terrasson - Frankrijk
• Patrick Jaros, Foodlook Studio GbmH, Keulen - Duitsland
• Szabina Szullo, Executive Chef at l’Onyx*, Boedapest -
Hongarije
• Sturla Birgirsson, Borg Restaurarn, Reykjavík - IJsland
• Giancarlo Perbellini, Casa Perbellini, Verona - Italië
• Jonnie Boer, De Librije, 3*, Zwolle - Nederland
• Lars-Erik Underthun, Feinschmecker, Oslo - Noorwegen
• Sergey Eroshenko, Chestnaya Kuhnya Restaurant, Moskou -
Rusland
• Adolfo Munoz, Restaurante Adolfo,Toledo - Spanje
• Henrik Norström, Lux Dag för Dag, Stockholm - Zweden
• Armin Fuchs, Professional School of Bienne - Zwitserland
• Rudolf G.P.M Van Nunen, Rudolf Restaurant, Istanbul -
Turkije
• Brian Turner, Bognor Regis, 1*,West Sussex - Verenigd Koninkrijk

Keukenjury
De keukenjury bestaat uit een selectie van teamcoaches. Deze jury wordt bepaald door loting. Deze jury focust op hygiëne, methodiek en duurzaamheid.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: