Julius Jaspers trapt Nationale Mosselweek af

1 september 2015
Julius Jaspers trapt Nationale Mosselweek af

Chefkok Julius Jaspers heeft gisteren de mosselweek groots van start laten gaan door Zeeuwse mosselen te bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy
in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horeca: tijdens deze promotieweek zijn er zo'n 300 restaurants in heel Nederland die meedoen met de mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen.

*Mosselen met XO sauce*
Julius Jaspers heeft Zeeuwse mosselen geserveerd in XO sauce, een spannende mix van gestoomde mosselen met coquille, garnalen, chili, gember en knoflook. Bij Happyhappyjoyjoy staat proeven en beleven centraal. Julius Jaspers: "Mosselen zijn een makkelijk ingrediënt én ze lenen zich voor enorm veel variatie. Ze staan vanaf dag één bij ons op de kaart."

*Mosselweek*
Deze editie van de Nationale Mosselweek is extra speciaal. Het is de eerste keer dat er tijdens de Nationale Mosselweek zo massaal is samengewerkt met horecagelegenheden in heel Nederland. De Nationale Mosselweek is afgelopen zaterdag van start gegaan en duurt tot en met zondag 6 september. Tijdens deze week kan er bij zo'n 300 restaurants in heel Nederland Zeeuwse mosselen gegeten worden. Deelnemende restaurants hebben de vrijheid gekregen om op geheel eigen wijze een gerecht of menu samen te stellen. Naast de klassieke mosselpan worden er verrassende gerechten gemaakt.

Overig nieuws