Julius Jaspers trapt Nationale Mosselweek af

1 september 2015 |
Julius Jaspers trapt Nationale Mosselweek af

Chefkok Julius Jaspers heeft gisteren de mosselweek groots van start laten gaan door Zeeuwse mosselen te bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy
in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horeca: tijdens deze promotieweek zijn er zo'n 300 restaurants in heel Nederland die meedoen met de mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen.

Mosselen met XO sauce
Julius Jaspers heeft Zeeuwse mosselen geserveerd in XO sauce, een spannende mix van gestoomde mosselen met coquille, garnalen, chili, gember en knoflook. Bij Happyhappyjoyjoy staat proeven en beleven centraal. Julius Jaspers: "Mosselen zijn een makkelijk ingrediënt én ze lenen zich voor enorm veel variatie. Ze staan vanaf dag één bij ons op de kaart."

Mosselweek
Deze editie van de Nationale Mosselweek is extra speciaal. Het is de eerste keer dat er tijdens de Nationale Mosselweek zo massaal is samengewerkt met horecagelegenheden in heel Nederland. De Nationale Mosselweek is afgelopen zaterdag van start gegaan en duurt tot en met zondag 6 september. Tijdens deze week kan er bij zo'n 300 restaurants in heel Nederland Zeeuwse mosselen gegeten worden. Deelnemende restaurants hebben de vrijheid gekregen om op geheel eigen wijze een gerecht of menu samen te stellen. Naast de klassieke mosselpan worden er verrassende gerechten gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: