Julius Jaspers opent eigen restaurant

2 oktober 2013 |
Julius Jaspers opent eigen restaurant<

Bert van der Leden en Julius Jaspers bundelen hun krachten op de Ceintuurbaan in Amsterdam met het openen van restaurant Julius Bar&Grill. De eetgelegenheid heeft de langste restaurantbank
van het land en komt op de plek waar voorheen brasserie Witteveen zat.

BBQ centraal
Uit de keuken komen moderne, lichte en frisse barbecue-gerechten van een grote houtskoolgrill. Verder zijn er twaalf basiswijnen per glas of fles en 24 topwijnen met een vaste opslag te krijgen. Het restaurant heeft meerdere private dining-mogelijkheden, een wijnkamer, en rijpkasten.

Enkele ingrepen
“Het gerestylde Witteveen is door Concrete in 2009 zo goed en eigentijds gemaakt dat we met enkele cosmetische ingrepen een hele nieuwe look and feel krijgen. We voegen
barbecue-elementen toe, waaronder een grote houtskool-gestookte grill midden in het restaurant”, aldus Jaspers.

Nooit koffie na
Jarenlange vriendschap tussen beide heren en hun gezamenlijke voorliefde voor witte en rode Bourgogne, en nooit, maar dan ook nooit, koffie na een prachtig diner,
hebben Bert en Julius doen besluiten de krachten te bundelen binnen een nieuw concept.

Bert van der Leden werkt met zijn IQ Creative al ruim 15 jaar in de hoofdstedelijke en internationale horeca met onder andere Supperclub, Nevy, Envy, Mercat en Mazzo.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: